2017. október 1. 09:25

Tom Brady a világ valaha volt legjobb qurterbackje (az amerikai fociban nagyjából az irányítót jelenti ez a poszt) sokat keres, ám felesége, a szupermodell Giselle Bündchen sokkal, de sokkal többet. Mégsem élnek észveszejtő luxusban.

A New England Patriots ötszörös NFL-bajnok sztárja nagyon sokat keres, felesége - a világhírű szupermodell, Giselle Bündchen - meg még többet.

Brady már 40 éves, de még mindig a legjobb formában van. Tudásának és hírnevének megfelelően rengeteget keres. A Business Insider annak járt utána, hogy pontosan miből mennyit szakít, és azt mire költi.

Brady az NFL ötödik legjobban kereső játékosa volt a tavalyi 28,8 millió dolláros fizetésével, ami nemrég megkötött kétéves új kontraktusa szerint 41 millióra módosult. Ennek legnagyobb része a 28 millió dolláros aláírási bónusz volt. Ebben a szezonban egymillió dolláros fizetése mellé nem járnak bónuszok.
 
 

Brady karrierje során 197,2 millió dollárt keresett, amivel az NFL történetének harmadik legjobban fizetett játékosa.

Ahogy ez az élsportolóknál szokott lenni, Brady különböző cégekkel (Under Armour, Intel, Shields) kötött szerződései nagyjából nyolcmillió dollárra rúgnak.

Felesége, Giselle Bündchen azonban ennél is sokkal többet keres, lévén az elmúlt évtized legjobban fizetett szupermodellje. Bündchen tavaly 30,5 milliót kasszírozott, karrierje során elért keresete azonban eléri az egymilliárd dollárt.
 
Az álompár (Instagram) 

A 2009 óta házas celebpáros tehát megengedhetné magának a lehető legnagyobb luxust is, ők azonban vagyoni helyzetükhöz képest jóval szerényebben élnek.
 
 

A legnagyobb kiadásaik a lakásvásárlásaikhoz kapcsolódnak. A legértékesebb ingatlan, amit megvettek, egy külön rendelésre készült 20 millió dolláros várárokkal is rendelkező kastély volt Los Angelesben, amelyben csirkéket is tartottak. A házaspár 2014-ben eladta az impozáns épületet Dr. Dre amerikai rappernek.
 
A dupla áron eladott kastély (Redfin) 

2013-ban New Yorkban vettek 11,7 millióért egy lakást egy csupa üveg felhókarcolóban, amit tavaly 17,25 millióért eladtak, hogy Tribecában vegyenek egy vízre néző 20 milliós apartmant. (New York előtt Bostonban, egy 9,2 milliós lakásban éltek, amit 2012-ben adtak el.)
 
A család Tribecán vett lakást (Noë & Associates with The Boundary) 

Ebből is látszik, hogy a lakásvásárlásaikból elég jól jöttek ki, és gyakorlatilag ez az egyetlen nagyon költséges része a házaspár életének. Nincsenek luxusautóik, Brady egy régi és hagyomás Audival karambolozott nemrég. Ahogy az ESPN-nek elmondta, otthonülő típus, és beszélnie kell a barátai gyerekeivel, hogy tudja, mi most a menő.
 
Az eladott üveglakás New Yorkban 

Büszkén viseli az NBA-sztár, Stephen Curry kigúnyolt Under Armour cipőjét, nem fél akár az Oroszlánkirály-ra utaló mozdulatokkal videót feltenni egy, a család által befogadott kóbor kutyáról sem.

Ugyan jár társasági eseményekre is, így például a 2014-es foci vb-n is ott volt feleségével, de nincs luxusjachtja vagy repülője, és nem is kísér őt húszfős társaság.

Ellenben homokvárat épít gyerekeivel, csakúgy mint milliónyi más átlagos apuka.
 
(Instagram) 

A legtöbb pénzt talán az egészséggel kapcsolatos dolgokra költik. Így van saját szakácsuk, aki szigurú diétán tartja a családot: se cukor, se paradicsom, se avokádó-fagyi desszertnek. A gyerekek étrendjének 80 százaléka szintén zöldségekből áll.
 
Brady kislánya zöldségturmixot kortyolgat (Instagram) 
 
A másik oldalon ebből is pénzt keres: van egy 200 dolláros diétás könyve, ami azonnal az eladási listák élére ugrott, de van egy jóval olcsóbb, 20 dolláros könyve is, amelyet a sportolók bibliájának neveznek, és arról szól, hogy miként lehet egy életen keresztül csúcsformában versenyezni.

Bradynak van személyi edzője is, akivel naponta legalább egyszer dolgozik, és aki spirituális vezetője, tanácsadója, táplálkozási tanácsadója, edzője és masszázsterapeutája is egyben.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.