<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Szeptemberben már a hatodik egymást követő hónapban csökkent az új autók értékesítése Európában az állami ösztönző programok kifutása, illetve a fogyasztóknak a gazdasági fellendülésbe vetett bizalmának a megrendülése miatt.

Az autógyártók szövetsége, az ACEA pénteken azt közölte, hogy az Európai Unióban 9,6 százalékkal kevesebb új autó kapott rendszámot, mint tavaly szeptemberben.

Magyarországon 11,4 százalékos növekedést mutatott ki az ACEA.

A szervezet szerint a jelentősebb piacokon mindenütt csökkenést regisztráltak: a legnagyobb visszaesés Görögországban volt szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest, közel 50 százalék. Spanyolországban 27,3 százalék, Olaszországban 18,9 százalék, Németországban 17,8 százalék volt a csökkenés. A legnagyobb növekedést Írországban mutatta ki az ACEA, 93,9 százalékot.

Ugyanakkor az ACEA elemzői megjegyezték: az adatokat annak tükrében kell értékelni, hogy egy évvel korábban felfutóban volt a piac, mert sok országban még érvényben voltak az úgynevezett roncsprémium programok, amelynek keretében az állam - meghatározott feltételekkel - támogatta új autók vásárlását.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.