2001. november 8. 11:00

Az első kilenc hónapban 4,8 millió vendég 15 millió vendégéjszakát töltött el.

A KSH ma tette közzé az első háromnegyed évre vonatkozó turidztikai adatokat. Ezek szerint az első kilenc hónapban 4,8 millió vendég 15 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. Az előző év hasonló időszakához képest a vendégek száma 1 százalékkal nőtt. A szállásdíjbevételek összességében 5 százalékkal nőttek, és 68,7 milliárd forintot tettek ki.

A jelentés szerint a szállodák szobafoglaltsága átlagosan 49 százalékos volt. A Magyar Nemzeti Bank előzetes fizetésimérleg-adatai szerint az év elmúlt időszakában az idegenforgalomból 3,35 milliárd euró bevétel származott, ami folyó áron és az aktuális árfolyamon számítva 19,3 százalékos növekedés.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.