TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2001. november 8. 11:00

Az első kilenc hónapban 4,8 millió vendég 15 millió vendégéjszakát töltött el.

A KSH ma tette közzé az első háromnegyed évre vonatkozó turidztikai adatokat. Ezek szerint az első kilenc hónapban 4,8 millió vendég 15 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. Az előző év hasonló időszakához képest a vendégek száma 1 százalékkal nőtt. A szállásdíjbevételek összességében 5 százalékkal nőttek, és 68,7 milliárd forintot tettek ki.

A jelentés szerint a szállodák szobafoglaltsága átlagosan 49 százalékos volt. A Magyar Nemzeti Bank előzetes fizetésimérleg-adatai szerint az év elmúlt időszakában az idegenforgalomból 3,35 milliárd euró bevétel származott, ami folyó áron és az aktuális árfolyamon számítva 19,3 százalékos növekedés.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.