2p

A csütörtök éjszakai, az elsődleges becslések szerint mintegy kétmilliárd forint értékű kárt okozott raktártűz miatt leállt a termelés a csengeri cipőgyárban - közölte a hatszáz dolgozót foglalkoztató Szamos Cipőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető-igazgatója, Juhász János.

A kényszerű munkaszünetre azért van szükség, mert a raktárban a tűz martaléka lett a gyártási alapanyag egy része, valamint a lángok továbbterjedésének megakadályozása következtében az oltóvíztől károsodott az egyik üzemcsarnok, ahol a gépeket is át kell vizsgálni - mondta Juhász János.

A gyárvezető tájékoztatása szerint januárban szeretnék újraindítani a termelést, amely a már megindított és a héten várhatóan befejeződő vizsgálatok eredményétől függ.

Juhász János elmondta: a csengeri cipőgyár idei megrendeléseinek teljesítését a tűz nem hátráltatja, partnereik felé ugyanis már leszállították a kért termékeket, mintegy 10,5 milliárd forint értékben.

A raktárban tárolt és tönkrement cipők a jövő évi megrendelések részét képezték, amit majd pótolni kell. Az igazgató szerint a gyár 2008-ra lekötötte kapacitása döntő részét, s reméli, hogy januártól a hatszáz dolgozó folytathatja is a munkát.

A csengeri Szamos Cipőgyár raktára csütörtökre virradóra gyulladt ki, s a lángokat több, mint kilenc órás megfeszített munkával tudták csak eloltani a helyszínre riasztott mátészalkai, nyírbátori, kisvárdai és csengeri, valamint a romániai szatmárnémeti tűzoltók.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!