<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A nagy kereskedelmi áruházláncok a törvényi szigor ellenére is megtalálják a módját, hogy különböző jogcímeken többletbevételre tegyenek szert beszállítóiktól: akár háromszázezer forintba is kerülhet például, ha valaki a termékével be akar kerülni az akciós újságba - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A Gazdasági Versenyhivatal által megrendelt, az áruházláncoknak a beszállítókkal szembeni magatartását vizsgáló, Kopint-Tárki Zrt. készítette tanulmány szerint az utóbbi években bevezetett szigorítások valamelyest javítottak a beszállítók helyzetén, teljes körű védelmet azonban nem nyújtanak számukra. A láncoknál ugyanis rövid idő alatt kialakultak azok a technikák, amelyekkel lényegében meg tudják kerülni a korlátokat.

A korábbi belistázási díjként beszedett sarcból (amelyet azért fizetett a beszállító, hogy terméke bekerülhessen a lánc kínálatába) így lett terméktesztelési vagy kipróbálási díj. Nem ritka, hogy az áruházlánc nem elégszik meg a nemzetközileg is elfogadott tanúsítványokkal, hanem ragaszkodik saját minőség-ellenőrzési rendszeréhez, amelynek költségeit szintén a beszállítókkal fizetteti ki. Ennek évi költsége akár több százezer forintra is rúghat. Az is pluszköltséget jelent a partnernek, hogy a kereskedőlánc ragaszkodik saját, a hagyományosnál háromszor drágább speciális rekeszeik használatához - ismerteti a Magyar Nemzet.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.