2013. szeptember 27. 11:43

Újabb 240 munkahelyet teremt Miskolcon a Vodafone Magyarország., a város önkormányzata a cég beruházásához 130 millió forintos támogatást biztosít - jelentette be Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Mint mondta, az önkormányzat a legutóbbi, csütörtöki közgyűlésén döntött úgy, hogy vállalkozásfejlesztési támogatásban részesíti a Vodafone Magyarország Zrt-t a munkahelyteremtő fejlesztése megvalósításához.

Hozzátette: a döntés értelmében a vállalat 130 millió forint összegű regionális beruházási támogatást kapott az önkormányzattól, ennek köszönhetően a cég a call-centerében további 240 új munkahely létesítését és mintegy 450 millió forint beruházását vállalja.

Rámutatott: Miskolc város számára kiemelt jelentőségű, hogy ezáltal nemcsak a jelenlegi 300 munkavállaló alkalmazását vállalja a Vodafone további 5 évre, hanem ezen felül még 240 ember alkalmazását is biztosítja, magas hozzáadott értékű munkakörökben.

Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke kifejtette: a cég vezetése 2009-ben döntött úgy, hogy Miskolcon, világszínvonalú környezetben, csaknem 300 embernek biztosít munkahelyet, azaz egy regionális ügyfélszolgálati központot hoz létre. Emlékeztetett arra, hogy ekkor öt város versenyzett a beruházásért, Miskolc nyert.      

Kitért arra is, hogy a központot a legmagasabb európai elvárásoknak megfelelően alakították ki annak érdekében, hogy azt mind a Vodafone, mind Miskolc város vezetése referencia központként - akár nemzetközi ügyfélszolgálati központként is - bemutathassa potenciális befektetők megjelenése esetén.

A beruházás ez év novemberében kezdődik, a létszámbővítés időszaka a jövő év január és 2015. december közötti időszakra tehető. Hangsúlyozta: a mobiltechnológia a piacon jelenlévő szolgáltatók esetében csaknem ugyanaz, amiben eltérés lehet, az az az ügyfélszolgálatokban, az ügyfelek kezelésében lehet.

Mint mondta, a jelenlegi miskolci központban az átlagéletkor mindösszesen 28 év, a csapat tehát fiatal. "Vidéken motiváltabb, felkészültebb munkaerőt találtunk" - fűzte hozzá.

Megjegyezte: a miskolci regionális ügyfélszolgálati központ 2400 négyzetméteres alapterületét több mint 4000 négyzetméteresre bővítik a fejlesztésnek köszönhetően.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.