TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Pfizer amerikai gyógyszeripari óriás 14 milliárd dollárért megvásárolja a Medivation nevű San Franciscó-i székhelyű biogyógyszercéget. Az erről beszámoló Wall Street Journal szerint az ügyletet akár már hétfőn bejelenthetik.

A lap megfogalmazása szerint a Medivation "valóságos koronaékszer" a rákbetegségek gyógyításának piacán. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Medivation prosztatarák-gyógyításra használt készítményéből évi 2 milliárd dollárnyit adnak el, és szakértők szerint a forgalom akár a duplájára is nőhet a jövőben.

A Medivation iránt mások is érdeklődtek korábban, így például a francia Sanofi Pasteur, de a megajánlott felvásárlási összeg rendre elmaradt az amerikai cég vezetése által várttól.  A Pfizer májusban jelentett be legutóbb némileg hasonló tranzakciót, akkor az amerikai Anacor Pharmaceuticals felvásárlását jelentette be 5,2 milliárd dollárért.

A Pfizer 99,25 dollárt fizet készpénzben egy Anacor részvényért, ami akkor 55 százalékkal haladta meg a papír napi árfolyamát. Az 1849-ben alapított Pfizer tavalyi forgalma csaknem 50 milliárd dollár volt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.