1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Pfizer amerikai gyógyszeripari óriás 14 milliárd dollárért megvásárolja a Medivation nevű San Franciscó-i székhelyű biogyógyszercéget. Az erről beszámoló Wall Street Journal szerint az ügyletet akár már hétfőn bejelenthetik.

A lap megfogalmazása szerint a Medivation "valóságos koronaékszer" a rákbetegségek gyógyításának piacán. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a Medivation prosztatarák-gyógyításra használt készítményéből évi 2 milliárd dollárnyit adnak el, és szakértők szerint a forgalom akár a duplájára is nőhet a jövőben.

A Medivation iránt mások is érdeklődtek korábban, így például a francia Sanofi Pasteur, de a megajánlott felvásárlási összeg rendre elmaradt az amerikai cég vezetése által várttól.  A Pfizer májusban jelentett be legutóbb némileg hasonló tranzakciót, akkor az amerikai Anacor Pharmaceuticals felvásárlását jelentette be 5,2 milliárd dollárért.

A Pfizer 99,25 dollárt fizet készpénzben egy Anacor részvényért, ami akkor 55 százalékkal haladta meg a papír napi árfolyamát. Az 1849-ben alapított Pfizer tavalyi forgalma csaknem 50 milliárd dollár volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!