Az amerikai élelmiszer- és autóipar termékfejlesztései során egyre inkább figyelembe veszi azt a trendet, miszerint egyre több vezető autójában elégíti ki táplálkozási szükségleteit. A sofőrök dobozos levest isznak száguldás közben, desszertként pedig tubusból "kanalazzák" a joghurtot.
Az amerikai autóipar már a kilencvenes években reagált arra a fejleményre, hogy az állandó időzavarral küszködő emberek a nyugodt étkezésre sem szakítanak időt, s útközben nem csupán szomjukat, hanem éhségüket is csillapítják. Ezt jelzi, hogy az elmúlt tíz év alatt kettőről tizenkettőre nőtt a terepjárókba, illetve furgonokba beépített poharas doboztartók száma.
A trend emellett az élelmiszeripari cégeket is cselekvésre késztette. Megszületett például a szabványméretű dobozos keksz, amely tökéletesen beleiilik az autógyártók által kifejlesztett tartókba. A Stonyfield Farm nevű cég még ennél is szokatlanabb termékkel rukkolt elő: a Squeezers névre hallgató joghurtot tubusból nyomhatja magába - szó szerint - az autós. Gary Hinsberg, a cég alapítója szerint több mint egy évig dolgoztak a termék kifejlesztésén, a kísérletek hatalmas összegeket emésztettek fel, számol be a Der Spiegel.
Szintén nem mindennapi produktummal jelentkezett a "heat-and-ship" levesmárkát gyártó Campbell, amely italoknál megszokott dobozra hasonlító formában is forgalomba hozta kész leveseit. Egy másik termék, a "Soup at Hand" összesen 13 változatban kapható: mindegyiknél figyeltek arra, hogy a tészta- és húsdarabok semmiképpen se torlaszolhassák el az ivónyílást, így a vezető - baljával a kormányt fogva - egy kézzel is bármikor lehajthatja torkán az előmelegített levest. A "Soup at Hand" népszerűségét jelzi, hogy tavaly mintegy 250 millió dollár bevétellel gazdagította a társaságot.
"Egyre több amerikai célja, hogy gyorsan, körülményeskedés nélkül és akár útközben is magához vehesse mindennapi betevőjét" - világította meg a trend hátterét Kara Romanow, a bostoni AMR Research piackutató intézet munkatársa.
(Menedzsment Fórum)
Űrhajós koszttal bombázzák az amerikai autósokat
Az amerikai élelmiszer- és autóipar termékfejlesztései során egyre inkább figyelembe veszi azt a trendet, miszerint egyre több vezető autójában elégíti ki táplálkozási szükségleteit. A sofőrök dobozos levest isznak vezetés közben, desszetként pedig tubusból kanalazzák a joghurtot.