TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2003. január 1-jétől megváltoztatja fizetésimérleg- statisztikáját, hogy a tulajdonosváltásokat pontosabban lehessen számba venni a számításoknál - mondta Sándor György ügyvezető igazgató.

Sándor György kitért arra, hogy 2004-től az újra befektetett jövedelmek elszámolásakor a közvetlen tőkebefektetésekhez kapcsolódó újra befektetett összegeknél a KSH-val egyeztetett módszertan alapján állítják össze az adatsorokat mind a fizetési mérlegben, mind a nemzeti számlákban. Az eredményszemléletű jövedelemelszámolás azt jelenti, hogy a jövedelmek esetében a tulajdonosváltáshoz kapcsolódó számbavétel váltja majd fel a fizetési forgalom megfigyelésen alapuló elszámolását.

Kérdésekre válaszolva az ügyvezető igazgató elmondta: a két lépcsőben megvalósuló fizetési mérlegkorrekciót a kormány kérését akceptálva hajtja végre az MNB. A kormány a kérést azzal indokolta, hogy ha a két lépcső, azaz a vámstatisztikai adatok összefésülése, illetve az újra befektetett jövedelmek számbavétele egyszerre történne, az olyan nagyarányú változást hozhatna, amit félreérthetnének, és negatív hírként szárnyra kaphatna a médiában.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.