2017. június 10. 13:26

A nemzetgazdasági miniszter a kazah főváros energetikai expóján törpült el a díszletek mellett.

Csütörtökön röppent el a Wizz Air első gépe Budapestről Asztanába, és az időzítés nem volt véletlen, a kazah fővárosban ugyanis szombat délelőtt nyitott meg a szeptember 10-ig tartó energetikai szakvilágkiállítás. Az expo fő témája a jövő energiája, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az energiahatékonyság. A rendezvényre ötmillió látogatót várnak, és több mint 100 ország vesz rajta részt kiállítóként, köztük Magyarország is, melynek örömére Varga Mihály is ellátogatott a kiállításra.

A nemzetgazdasági miniszter a magyar pavilon megnyitóján persze beszédet is mondott, melyből kiderült, hogy

  • Magyarországnak fontos lehetőség a szakvilágkiállítás arra, hogy bemutassa a jövő energiájához kapcsolódó megoldásait
  • a magyar pavilonban a legjobb, leghatékonyabb és legújabb hazai technológiákat mutatják be a kiállítók
  • az érdeklődők megismerkedhetnek az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növelése területén elért új magyar kutatási eredményekkel, a megújuló energiaforrásoktól az innovatív építészeti megoldásokon át az alternatív közlekedési módokig
  • a magyar kormány stratégiai partnerének tekinti Kazahsztánt, és változatlanul a két ország közötti kapcsolatok erősítését kívánja elérni, ehhez az expo kiemelten fontos alkalom
  • az asztanai világkiállítás az év egyik legjelentősebb gazdasági eseménye

Az MTI elvarázsolt képeket közölt a konferenciáról, ahol jó expóhoz méltón minden óriási és rikító. A díszletek között egészen eltörpül nemzetgazdasági miniszterünk:

Ilyen a magyar pavilon több szögből:

Ez a kép meg akár az expo tavaszi látványter-videójából is származhatna:

Mert az meg ilyen volt:

Donald Trump egyébként a túlzsúfolt menetrendjére hivatkozva nem vesz részt az expón.

via MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.