2017. június 10. 13:26

A nemzetgazdasági miniszter a kazah főváros energetikai expóján törpült el a díszletek mellett.

Csütörtökön röppent el a Wizz Air első gépe Budapestről Asztanába, és az időzítés nem volt véletlen, a kazah fővárosban ugyanis szombat délelőtt nyitott meg a szeptember 10-ig tartó energetikai szakvilágkiállítás. Az expo fő témája a jövő energiája, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az energiahatékonyság. A rendezvényre ötmillió látogatót várnak, és több mint 100 ország vesz rajta részt kiállítóként, köztük Magyarország is, melynek örömére Varga Mihály is ellátogatott a kiállításra.

A nemzetgazdasági miniszter a magyar pavilon megnyitóján persze beszédet is mondott, melyből kiderült, hogy

  • Magyarországnak fontos lehetőség a szakvilágkiállítás arra, hogy bemutassa a jövő energiájához kapcsolódó megoldásait
  • a magyar pavilonban a legjobb, leghatékonyabb és legújabb hazai technológiákat mutatják be a kiállítók
  • az érdeklődők megismerkedhetnek az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növelése területén elért új magyar kutatási eredményekkel, a megújuló energiaforrásoktól az innovatív építészeti megoldásokon át az alternatív közlekedési módokig
  • a magyar kormány stratégiai partnerének tekinti Kazahsztánt, és változatlanul a két ország közötti kapcsolatok erősítését kívánja elérni, ehhez az expo kiemelten fontos alkalom
  • az asztanai világkiállítás az év egyik legjelentősebb gazdasági eseménye

Az MTI elvarázsolt képeket közölt a konferenciáról, ahol jó expóhoz méltón minden óriási és rikító. A díszletek között egészen eltörpül nemzetgazdasági miniszterünk:

Ilyen a magyar pavilon több szögből:

Ez a kép meg akár az expo tavaszi látványter-videójából is származhatna:

Mert az meg ilyen volt:

Donald Trump egyébként a túlzsúfolt menetrendjére hivatkozva nem vesz részt az expón.

via MTI

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés