<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Három órán át nem működött közép-európai idő szerint szombaton késő este a WhatsApp okostelefonos alkalmazás, amelyet három nappal korábban 19 milliárd dollárért felvásárolt a Facebook internetes közösségi oldalt működtető társaság.

A WhatsApp nem sokkal este 9 óra után közölte a Twitteren, hogy szerverproblémák adódtak. Röviddel éjfél előtt jött a hír, hogy ismét működik a szolgáltatás.

A felhasználók persze azonnal viccet csináltak az esetből. "A Facebook csak azért vette meg a WhatsApp-ot, hogy leállíthassa" - írta egyikük. Mások szójátékkel éltek: mint írták, a padlón vannak ("down") amiatt, hogy a Facebook felvásárolta az okostelefonos alkalmazást.

Hírügynökségek ugyanakkor megjegyezték: a WhatsAppnál korábban is előfordultak hibák, csak tavaly hét leállás volt.

A szöveges üzeneteket küldő szoftvert használók köre ütemesen bővül, jelenleg több mint 450 millió felhasználója van szerte a világon. Mark Zuckerberg, a Facebook főnöke azt mondta, reméli, hogy a felhasználók száma meg fogja haladni az egymilliárdot.

A WhatsApp-ot 250 ezer dolláros befektetéssel hozták létre 2009-ben. Azóta kétszer kapott friss tőkeinjekciót: először 2011-ben 8 millió dollárt, majd tavaly augusztusban 52 millió dollárt. Szakértők akkor 1,5 milliárd dollárra becsülték a vállalkozás értékét.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.