2001. január 31. 11:00

A várakozásoknak megfelelően Alan Greenspan a Fed elnök fél százalékos kamatcsökkentést jelentett be, a szervezet nyíltpiaci bizottságának ülésén.

Az irányadó kamatok így 5,5%-os szintre csökkentek. A lépéssel a Fed az elmúlt időszak amerikai makrogazdasági adataira reagál (úgy mint a tegnapi fogyasztói bizalmi index, vagy a mai GDP adat), amelyek mind az USA gazdaságának lehűlését mutatták. Több neves gazdasági szakember - így Stanley Fischer, az IMF vezérigazgató-helyettese, vagy Soros György - rámutatott az elmúlt napokban, hogy rövidtávon csak a jegybank határozott kamatpolitikája segíthet a recesszió elkerülésében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.