2001. január 31. 11:00

A várakozásoknak megfelelően Alan Greenspan a Fed elnök fél százalékos kamatcsökkentést jelentett be, a szervezet nyíltpiaci bizottságának ülésén.

Az irányadó kamatok így 5,5%-os szintre csökkentek. A lépéssel a Fed az elmúlt időszak amerikai makrogazdasági adataira reagál (úgy mint a tegnapi fogyasztói bizalmi index, vagy a mai GDP adat), amelyek mind az USA gazdaságának lehűlését mutatták. Több neves gazdasági szakember - így Stanley Fischer, az IMF vezérigazgató-helyettese, vagy Soros György - rámutatott az elmúlt napokban, hogy rövidtávon csak a jegybank határozott kamatpolitikája segíthet a recesszió elkerülésében.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.