<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A családi cégek a rendszerváltás óta számos válságon sikeresen túljutottak, köszönhetően annak a szemléletmódnak, ami a rövid távú érdekek helyett a hosszú távú tervezést, a kollégák és ügyfelek megtartását, valamint a folyamatos fejlesztéseket helyezi a középpontba.

Átadták az idei K&H családi vállalatok kiválósági díjakat annak a nyolc magyarországi családi cégnek, akik hosszú távú stratégiájukkal, innovációjukkal, sikeres generációváltásukkal és fenntarthatóság törekvéseikkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évben. „A családi tulajdonú vállalatoknak meghatározó szerepük van a  gazdaságban: a KPMG European Family Business Barometer 2019-es felmérése alapján a cégek mintegy 70 százaléka ilyen vállalat. Hazai szinten az Opten nyilvántartása szerint több mint 200 000 családi jellegű vállalkozás van, így a foglalkoztatás egy jelentős része is ezeknek a cégeknek köszönhető. A K&H ezért évek óta kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy erősítse a hazai családi vállalkozások hosszú távon fenntartható működését és értékeik megőrzését – ezzel ugyanis a gazdaság stabilitását és növekedését támogatjuk” – mondta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője a 7. K&H családi vállalatok kiválósági díj átadóján.

Idén is díjazták a példamutató családi vállalkozásokat.Idén is díjazták a példamutató családi vállalkozásokat.

A környezetvédelmi fenntarthatóság irányába is elindultak a családi cégek

A hazai családi cégek nagyrésze a rendszerváltozás után jött létre vagy került újra családi tulajdonba. Az elmúlt több mint 30 évben tehát már számos nehéz időszakot és különböző válságot átéltek, mégpedig sikeresen, legtöbbször a családi tulajdon megtartásával. Ez többnyire annak a példamutató vállalati kultúrának köszönhető,

ami a rövidtávú üzleti érdekek helyett a munkatársak és ügyfelek megtartását és a folyamatos fejlesztéseket helyezi előtérbe.

"A most díjazott legjobb gyakorlatok azt mutatják, hogy a családi vállalati értékek közé már a környezeti  fenntarthatóság is bekerült. Ez a saját működésből eredő környezetszennyezés és energiafelhasználás csökkentése vagy a fogyasztók számára készült termékek csomagolásmentes megoldása mellett a munkavállalók képzését és ösztönzését is magába foglalja" - hangsúlyozta Ékes Ákos a nyertesek bemutatásakor.

A K&H családi vállalatok kiválósági díj 2022-es díjazottjai:

    „innováció” kategória:

    DYNTELL Magyarország Kft.
    Procontrol Elektronika Kft.

    „sikeres hosszú távú stratégia” kategória:

    Bergmann Könyvelő Iroda Pénzügyi Szolgáltató Kft.
    CLEARTEX Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

    környezetvédelmi fenntarthatóság kategória:

    CE Glass Üveg-és Gépipari Zrt.
    Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ Kft.

    „sikeres generációváltás” kategória:

    Esztergomi Szerszámgépgyár Kft.
    TUTTI Élelmiszeripari Kft.

    Jól jönne 1,5 millió forint?

    A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.