2018. május 29. 13:41
mfor.hu

2,6 milliárd forint árbevétellel és 637 millió forint adózott eredménnyel zárta az első negyedévet az ingatlanközvetítő hálózat.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Duna House Cégcsoport 2018 első negyedévében kimagasló eredményt ért el köszönhetően többek között a 86 lakásos Reviczky Liget ingatlanfejlesztési projekt részleges átadásának, valamint a továbbra is erős ingatlan-, és hitelpiaci növekedésnek Magyarországon és Lengyelországban egyaránt. A Duna House árbevétele 2017 első negyedévéhez képest két és félszeresére emelkedve 2,6 milliárd Ft volt a negyedévben (+145% YoY), 790 millió Ft-os EBITDA szintet (+320% YoY) és 637 millió Ft-os adózott eredmény szintet érve el (+140% YoY), áll a DH közleményében.Az első negyedéves eredmények alapján a Cégcsoport menedzsmentje magabiztos a pénzügyi év egészére vonatkozó 2,7-2,9 milliárd Ft-os adózott eredmény előrejelzés teljesítésével kapcsolatban. A menedzsment a MyCity nélküli tevékenységre 950 - 1 150 millió Ft, a Reviczky projektre 680 millió Ft, a Forest Hill projektre pedig 1 060 millió Ft adózott eredményt vár.

A Duna House működési eredménye több mint 600 millió forinttal magasabb 2017 első negyedéves eredményénél. Az ingatlanbefektetési szegmens 588 millió forinttal növelte működési eredményhez való hozzájárulását, elsősorban a Reviczky Liget lakásai 70 százalékának (az értékesíthető terület 65 százalékának) átadása következtében. Az első sorban jelzáloghitelek és lakástakarékpénztári megtakarítások értékesítését végző pénzügyi termék közvetítési szegmens összesen 3 millió Ft-tal növelte működési eredményhez való hozzájárulását (+3%). A franchise szegmens árbevétele 11%-kal, fedezete 18%-kal bővült, ugyanakkor a magyarországi SMART és a lengyel Metrohouse hálózatok hosszútávú fejlesztéséhez kapcsolódóan megnövekedett menedzsment költségek miatt működési eredményhez való hozzájárulása 10 millió forinttal csökkent. A saját irodák üzemi eredményhez való hozzájárulása 6 millió Ft-tal javult a fedezet növekedése következtében.A cégcsoport az első negyedévben 7 új irodát nyitott a régióban, ebből kettőt Csehországban, amelyekkel a cégcsoport legkisebb országában is elkezdődött az ingatlanközvetítői franchise hálózat kiépítése.

A MyCity fejlesztési projektjei ütemterv szerint haladnak. A Forest Hill lakópark kivitelezésének befejezése 2018 utolsó negyedévére várható. A MyCity Residencenél pedig január végén elindult a kivitelezés, a lakások 38%-át pedig már értékesítették.

Jelen közzététel időpontjában a Duna House Magyar Lakás Ingatlanalap („Duna House Lakásalap”) 1 éves hozama nettó 6,7%, nettó eszközértéke pedig meghaladta a 2,5 milliárd Ft-ot. A Cégcsoport bővítette a Duna House Lakásalap forgalmazóinak körét, 2018. januártól az MKB Bank Zrt. országos hálózattal vesz részt az értékesítésben.