<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Végre Magyarországon is elérhetővé vált a Google Shopping, azaz a Google Vásárlás hirdetési lehetősége. Hazánkban még gyerekcipőben jár ez a fajta hirdetési módszer, de külföldön már előszeretettel és nagyobb rutinnal alkalmazzák az online térben vállalkozók.

A Google Shopping segítségével a webáruház tulajdonosok hatékonyan hirdethetik a termékeiket a potenciális vásárlók számára. A jövőben ez a hirdetési rendszer nagymértékben formálhatja át a magyar webáruház piac viszonyait is.

A termék az első

A Google Shopping szolgáltatása már 30 országban elérhető, és jelentősen átalakíthatja az eddig ismert internetes árukeresők világát. Fontos megjegyezni, hogy ez a hirdetési szolgáltatás az árak és termékek összehasonlításán alapul. Ezek a hirdetések a fizetett és organikus Google találatok felett jelennek meg és külön fül is elérhető lesz “Vásárlás” néven.

A hirdetésekben szerepelni fog a termék neve, ára és képe, továbbá az eladó neve is. A temékekkel kapcsolatos vásárlói vélemények azonnal megtekinthetők, és az érdeklődők meghatározhatják az ideális ár intervallumot az anyagi lehetőségeikhez mérten.

Határok nélkül

A Google Shopping által egyszerűbben el lehet érni a külföldi vásárlókat is, de ez fordítva is érvényes. A külföldi kereskedők is megjelenhetnek a magyar piacon, ezzel még komolyabb versenyhelyzetet teremtve a jövőben. Magyarországgal egy időben Szlovákiában és Romániában egyaránt elérhetővé vált a Google Shopping.

Webáruházzal rendelkezik? Fordítson figyelmet az alábbi szempontokra!

Magyarországon jelenleg a webáruház tulajdonosok és a marketing szakemberek a Google Shoppingban való megjelenésen dolgoznak, így még nincs akkora verseny. Mivel a hirdetési rendszer középpontjában a termék áll, így az áraknak fontosabb szerep jut, mint eddig.

A közvetlen árösszehasonlítás a nagyobb cégeknek kedvezhet, ezért sokkal jobban nyomon kell követni a konkurenciát. A termékeknél alaposan meg kell gondolni, hogy melyek kerüljenek feltöltésre. Olyan termékeket érdemes a Shopping rendszerében hirdetni, amelyek az árakat tekintve versenyképesek lesznek a többi webáruházzal.

Az eddigi marketing felmérések alapján a Google Shoppinban akár 30%-kal többet is értékesíthet egy-egy webáruház, de ez kizárólag precíz munkával érhető el.

Google Shopping a webáruház motorba integrálva

Vannak webáruház rendszerek, amelyek tartalmazzák a Google Shopping használatához szükséges funkciókat és a hozzá tartozó lehetőségeket. Ez megkönnyíti a tulajdonosok munkáját, hiszen nem kell külön telepíteni a hirdetési platformot, hanem azonnal használatra készen áll.

Az új Google hirdetési felület használatába már célszerű most belevágni, hogy a rendszer megismerése után a jövőben már csak a termékek finomhangolását kelljen végezni.

Amennyiben webáruház nyitásában gondolkozik, keresse fel az Unas Shop szakértői csapatát, és éljen a Google Shopping által nyújtott lehetőségekkel!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.