<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. jelentős befolyást szerezhet a CIG-ben az MNB engedélyével.

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. számára, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 100 százalékos közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen - közölte a CIG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a jegybank ugyanezt a mértékű befolyás szerzést a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt.-ben (EMABIT) is engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-nek.

Hozzátették, az MNB egyúttal úgy döntött, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. "A" sorozatú törzsrészvényei vonatkozásában a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. által tett kötelező nyilvános vételi ajánlat jóváhagyása miatt indult eljárás folytatódhat.

A jegybank engedélye, valamint a Gazdasági Versenyhivatal a tárgykörben kelt hatósági bizonyítványának kiállításának következtében az ajánlat érdemi elbírálásának valamennyi akadálya elhárult - olvasható a társaság közleményében.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. júniusban közölte, hogy részvényeire a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. kötelező nyilvános vételi ajánlatát benyújtotta a Magyar Nemzeti Bankhoz felügyeleti jóváhagyásra A vételi ajánlatot azért tették, mert a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosi részesedése a CIG-ben 32,9 százalék volt, de 33 százaléknál többet akartak szerezni. Ez utóbbi feltétele a nyilvános ajánlattétel.

Az akkori tájékoztatás szerint a CIG papírjainak 3 havi súlyozott átlagára 326,5378 forint volt, míg az egy részvényre jutó saját tőke 147,21 forintot tett ki. A törvény szerint az ajánlati árnak e két összeg magasabbikát meg kell haladnia, így határozták meg a 327 forintot.

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. nagyvállalati ügyfelek kiszolgálására szakosodott, egyedi igényeket kielégítő nagyvállalati biztosítási megoldásokat kínál. A társaság 2003-ban alakult, árbevétel alapján ezen a piacon a legnagyobb szereplő Magyarországon. A 12 vállalatból álló cégcsoport árbevétele 2020-ban 9 milliárd forintot meghaladó volt, az általuk közvetített biztosítások díjállománya meghaladta a 100 milliárd forintot. A vállalatot felerészben Mészáros Lőrinc birtokolja - a szerk..

Az idén az első fél évben a CIG Pannónia csoport bevétele 18,4 milliárd forintra nőtt, ami 68 százalékos növekedés a múlt év azonos időszakához képest. A konszolidált adózott nyereség 668 millió forinttal 506 millió forintra apadt. A cég saját tőkéje az év végi 13,8 milliárd forintról 13,6 milliárd forintra csökkent 2021 első hat hónapjában.

A CIG Pannónia részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír kedden 0,32 százalékos emelkedéssel, 315 forinton zárt, éves maximuma 379, minimuma 265 forint volt.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.