2018. július 5. 14:12
mfor.hu

Hatalmas ugrással reagáltak a Juventus részvények a milánói tőzsdén arra a hírre, hogy a torinói klubba igazolhat Cristiano Ronaldo.

Egyelőre sem az érintett klubok, sem Ronaldo nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint az ötszörös aranylabdás játékos a Real Madridtól a Juventushoz szerződik. A pletykák szerint a torinói gárda 120 millió eurót kínál a 33 éves portugál szupersztárért, a játékost pedig 30 millió eurós éves fizetéssel csábítják.

Noha a hírt portugál, spanyol és olasz lapok is megírták, egyelőre kérdéses, valóban elhagyja-e a madridi gárdát Ronaldo. A játékosnak ugyanis 2021-ig érvényes szerződése van a királyi klubbal, a kontraktus pedig 1 milliárd eurós kivásárlási árat tartalmaz. Persze, ha a felek megegyeznek - és a hírek erről szólnak - akkor ennél alacsonyabb áron is klubot válthat a sztár.

A hírre egyébként a Juventus-részvények meglehetősen pozitívan reagáltak a milánói tőzsdén, az elmúlt napokban ugyanis óriási emelkedést produkáltak. Csak szerdán 8 százalékkal ugrott meg a fociklub árfolyama.


Az emelkedés egyébként gazdasági racionalitással magyarázható, Ronaldo ugyanis napjaink labdarúgásának az egyik, hanem a legnagyobb ikonja. Ha a torinói klubhoz igazol, akkor a csapat marketingértéke is megugrik, de mellette szinte biztosan nagyon komoly bevételnövekedéssel is lehet számolni. A mezek és relikviák forgalma biztosan drasztikus mértékben erősödik, de borítékolható, hogy a Juve a külföldi meghívásos találkozók esetén vastagabb ceruzával fogja majd a részvételt számlázni.