<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A tolóajtók rendkívül népszerűek napjainkban nemcsak modernségük okán, hanem a helytakarékos megoldásnak köszönhetően is. Biztosítják az egykezes működtetés kényelmét, a gördülékeny használatot. Kisebb nyílások és akár egész helyiségnyi falak megnyitására és zárására is alkalmazhatók határoló- és válaszfalakban egyaránt.

A kültéri tolóajtókat leggyakrabban belterek és teraszok elválasztására, teliüveges verzióban alkalmazzák. Elegáns megjelenést, rengeteg természetes fényt biztosítanak. A valódi tolóajtó élményt abban az esetben garantálják, ha nemcsak az ajtóprofilok, a szerkezet, a vasalat minősége kifogástalan, hanem a beépítés is szakszerűen készül. A működtethetőség azonban a minőségi vasalatokon áll vagy bukik. 

A tolóajtó népszerű választás

Egy tolóajtó nagy terekben még inkább a tágasság érzetét kelti, de kis terekbe is tökéletes választás, általa ugyanis hasznos alapterület nyerhető. Az Ablak Outlet emelő-tolóajtói nagy teherbírású, német minőségű profilból és G-U Uni-Jet vasalatrendszerrel készülnek, így a kivitelezhető mérethatárok nem szabnak határt elképzeléseinek.

A toló teraszajtók lehetővé teszik ülőgarnitúrák és egyéb bútorok, szobanövények ajtóközeli elhelyezését anélkül, hogy a nyitást-zárást zavarnák, így egy kisebb alapterületű helyiséget is jobban kihasználhat. 

Miért ideális egy válaszfali tolóajtó?

A rendelkezésre álló hely határozza meg, hogy milyen nyílászáró típust választhatunk két helyiség között. Nagyobb helyiségek esetén elegáns megoldást jelent egy kétszárnyú ajtó, azonban sok esetben praktikusabb lehet egy ugyanolyan szélességű, akár egyik oldalra, akár kétfelé nyíló tolóajtó.

Különféle stílusú tolóajtók állnak rendelkezésre, attól függően, hogy az enteriőr arculata, az egyéb belső nyílászárók milyet kívánnak. Az üveg tolóajtók nagy előnye, hogy a fényt is átengedik, így belső, sötétebb helyiségek válaszfalaiba ideálisak, valamint az átláthatóságnak köszönhetően tágítják a teret.

Divatosak a fából készült pajtaajtók, amelyeket akár házilag is kivitelezhetünk, hiszen megfelelő vasalatokat vásárolhatunk hozzá.

A toló teraszajtók a tágasság érzetét adják

Csodás panorámával rendelkező otthonok esetén a teraszról élvezhető látványt a terasszal határos helyiségből is élvezhetjük akár a kanapén ülve is, ha elegáns és átlátható üvegkorlátot választunk. Fokozhatjuk a hatást a falat megnyitó, széles toló teraszajtókkal, amelyek segítségével összenyitható a kint és a bent. 

A tolóajtók több fényt engednek be, mint a hagyományos teraszajtók, és mozgatásuk is könnyebb, gördülékenyebb. És mindig csak annyira nyithatjuk, amennyire a szellőztetés, a közlekedés miatt szükségünk van. 

A rendszeres használatot azonban csak a minőségi vasalatok bírják, így választásnál ezekre legalább annyi gondot fordítsunk, mint a szerkezetre. Alapfelszereltségben alsó, kiemelésgátló zárfogadókat, hibás működtetésgátlót, erkélyajtóknál nagyobb teherbírású falcpántokat jelent.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.