<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az év bármely időszakában érdemes Angliába látogatni, az évszakok azonosak a kontinensével, viszont nem árt a réteges öltözködés. Arrafelé ugyanis bőséges a csapadék, gyakori az erős szél és a hirtelen változó időjárás.

Mindez azonban mit sem von le az ország csodálatos látványosságainak értékéből, a kultúra sokszínűségéből, az építészeti remekművek érdeméből. Anglia a világ egyik legfontosabb kulturális központja, az ipari forradalom bölcsője.

Az egyetemi és a tengerparti városok, gyönyörű vidékek meglátogatása mellett mindenképp el kell utaznunk a fővárosba is. Sokak szerint „van Anglia, és van London”. Mindenesetre a rengeteg bevándorló tovább színesítette a helyi kultúrát minden területen.

A Temze partjain elterülő London

A világ egyik leghíresebb városa London, ahol mindenki megtalálhatja a számára kedvező programlehetőségeket. Rengeteg fantasztikus múzeum várja az érdeklődőket, történelmi épületeket csodálhatunk meg, de az éjszakai élet is színes szórakozási lehetőségeket kínál.

Pihenhetünk a sok gyönyörű, zöld városi park valamelyikének füvén, közben összebarátkozhatunk a barátságos mókusokkal. Kellemes, hangulatos utcákban sétálhatunk a City-ben, évszázadok történelmét, tradícióit magunkba szippantva.

London az a város, amely mindenfajta úti célnak alkalmas. Elmehetünk a családdal vakációzni, barátokkal bulizni, megmerítkezhetünk a kultúrák sokszínűségében, vagy pihentető üdülést is választhatunk magunknak.

Közlekedés Londonban

Londonba könnyedén eljuthatunk repülővel a világ bármely tájáról, összesen 6 nemzetközi repülőtér szolgálja ki az utasforgalmat. De mi a helyzet a városon belüli közlekedéssel?

A külvárosi területeken többmillióan laknak, nekik kiváló utazási lehetőséget nyújt a rengeteg vasútvonal. A világ legrégebbi metrója, az „Underground” naponta többmillió utast szállít városszerte.

Rendkívül kiterjedt London buszhálózata is, utasforgalma még a metróénál is nagyobb. A kétszintes piros busz az egész világon a londoni közlekedés egyik legismertebb jelképének számít.

Léteznek még korszerű városi vasúthálózatok a Londonban, illetve utazhatunk villamossal is, mely a déli, metróvonalakkal kevésbé átszelt részeket fedi le.

Black cab

London sok látnivalója közt az egyik sajátságos a helyi taxi, a „Black cab”, melynek vezetéséhez taxis engedély szükséges. Az ehhez előírt vizsga nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk.

Egy londoni taxisofőrnek 320 útvonalat, 20 ezer nevezetességet és 25 ezer utcát kell megjegyeznie a város központjának 10 km-es körzetében. 2-4 évig is eltarthat egy ilyen vizsga letétele, amit csak a jelentkezők negyede tud teljesíteni.

A black cab kiáltással történő leszólítása illegális, kizárólag intésre állnak meg a sofőrök, akik szívesen társalognak az utasokkal. A kőkemény vizsgának köszönhetően helyismeretük magasfokú, nem kell magyarázkodni az úti célt vagy az útvonalat illetően.

A londoni taxisofőrök pontosan ismerik a város nevezetességeit és látnivalóit, így bátran hagyatkozhat rájuk az utazó.