<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A sikeres vállalkozások jövője döntően azon múlik, hogy mennyire sikerül a dolgozói elkötelezettség mértékét növelni. A cégek pénzügyi helyzete egyenes arányban áll a kollégák elköteleződésével. Ennek mértéke viszont a belső kommunikáción múlik.

A hatékony belső kommunikáció szerepe

McKinsey Global felmérése alapján 25%-os nyereségességjavulás észlelhető azoknál a vállalatoknál, melyeknél korszerű megoldások révén biztosított a kétirányú információcsere. A dolgozóknak egyfajta belső motivációs tényező, ha megfelelő tájékoztatást kapnak, naprakész információval látják el őket, valamint elérhető egy komplett tudásbázis. Az értékes munkaórák nem a keresgéléssel telnek, hanem gördülékenyen, értékteremtő feladatokkal. 

A CHEQ megoldása által megteremthető a hatékony belső kommunikáció, mely torzulásmentes, hiteles, naprakész információáramlást tesz lehetővé. A vezetőség üzenetei eredményesen, célzottan kiküldhetők, ugyanakkor a munkavállalók is utolérhetik a menedzsmentet. Ez a modern megoldás kombinálja a csevegőalkalmazások könnyedségét a korszerű szervezetfejlesztési szakértelemmel. 

A folyamatos tájékoztatás, a vállalati továbbképzések, a HR folyamatok is jóval zökkenőmentesebbé válnak, ezáltal nő a dolgozói elégedettség. Ennek következtében pedig az elkötelezettség mértékében is javulást tapasztalható. 

A dolgozói elköteleződés főbb akadályai

Az egyik legjellegzetesebb az információhiány, illetve a félrevezető, téves tájékoztatás. Az állandó utánajárás, a pontos információk utáni kutakodás rengeteg időt és energiát felemészt. Ez valójában nagyon romboló az egész munkára nézve, jelentősen rányomja a bélyegét a munkahelyi légkörre és az egész teljesítményre. 

Sokkal örömtelibbé válhatnak a napi teendők, ha mindig elérhető a tudás, és ez a naprakész információhalmaz könnyen hozzáférhető. Szintén gátló tényező a vállalat iránti lojalitás kialakulásában a vezetői támogatás hiánya, de ugyanígy a túlkomplikált folyamatok is. 

A munkavállalóknak saját teljesítményük megítélése is nehezebbé válik, ha nem kapnak visszajelzéseket, pozitív értékeléseket. Pedig az egyik legjobb motivációs erő az elismerés. Ezzel az elkötelezettség mértéke is hatékonyan növelhető, ami megalapozza a cég eredményességét. 

További akadály még a magánélet és a munka egyensúlyának kibillenése, mely eredhet a hiányos, félrevezető tájékoztatásból. Ilyenkor az utánajárás, a nyomozás elveszi a munkaidő nagy részét. 

A lojalitás mértéke jelzőértékű az eredményesség szempontjából

A fentieket szemlélve láthatjuk, hogy milyen jelentős a szerepe a hatékony belső kommunikációnak, a tiszta, áttekinthető, torzulásmentes információcserének. 

Gondolnunk kell a generációs sajátosságokra is, emiatt különösen fontos, hogy modern megoldásokkal hidaljuk át a szakadékot a vezetőség és a munkavállalók között. A dolgozók elégedettségének, és cég iránti hűségének fenntartása az egyetlen hatékony út a profit növelésére. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.