<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

A hulladék-koncessziós rendszer 2023 közepétől ígért bevezetésével okafogyottá válhat a kukaholdingként elhíresült NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő léte - írja a Népszava iparági megfigyelőkre hivatkozva.

A lap felidézi, hogy hulladékdíjat jelenleg az NHKV számlázza és osztja szét a helyi kukáscégek között. A cég - így rajta keresztül a hulladékszállítás - működőképességének fenntatása ugyanakkor évi 70-80 milliárd forintos állami támogatást igényel. A kukaholding tavaly 281 millió forintos nyereséget ért el, igaz, kötelezettségei 68 milliárdról 72 milliárdra nőttek, ám közben a követelései is 44 milliárdról 47 milliárdra.

A beígért kukakoncessziós kiírás viszont egyre húzódik. Míg a tavaly júniusban kiszivárgott terv novemberre ígérte a pályázatot, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter idén februárban már azt mondta, az "hamarosan" várható, a múlt héten viszont a koncessziókért illetékes Rogán Antal miniszterelnöki kabinetiroda-vezető már a jövő évi választásokat jelölte meg határidőként. Az idén februárban elfogadott, az Alkotmánybíróság által is zöld jelzést kapott koncessziós terv szerint a számlázást egy bizonyos "koordináló szerv" végezné, ami jelenleg az NHKV. Ám szakértők szerint ez a cím a pályázatot megnyerő koncesszorra szállhat át - írja a Népszava.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.