<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A hulladék-koncessziós rendszer 2023 közepétől ígért bevezetésével okafogyottá válhat a kukaholdingként elhíresült NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő léte - írja a Népszava iparági megfigyelőkre hivatkozva.

A lap felidézi, hogy hulladékdíjat jelenleg az NHKV számlázza és osztja szét a helyi kukáscégek között. A cég - így rajta keresztül a hulladékszállítás - működőképességének fenntatása ugyanakkor évi 70-80 milliárd forintos állami támogatást igényel. A kukaholding tavaly 281 millió forintos nyereséget ért el, igaz, kötelezettségei 68 milliárdról 72 milliárdra nőttek, ám közben a követelései is 44 milliárdról 47 milliárdra.

A beígért kukakoncessziós kiírás viszont egyre húzódik. Míg a tavaly júniusban kiszivárgott terv novemberre ígérte a pályázatot, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter idén februárban már azt mondta, az "hamarosan" várható, a múlt héten viszont a koncessziókért illetékes Rogán Antal miniszterelnöki kabinetiroda-vezető már a jövő évi választásokat jelölte meg határidőként. Az idén februárban elfogadott, az Alkotmánybíróság által is zöld jelzést kapott koncessziós terv szerint a számlázást egy bizonyos "koordináló szerv" végezné, ami jelenleg az NHKV. Ám szakértők szerint ez a cím a pályázatot megnyerő koncesszorra szállhat át - írja a Népszava.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.