Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Szakonyi Péter Szakonyi Péter

Sikeresen jutatta be a termékeit egy sor kiskereskedelmi láncba az Absolut Product Kft. A “versenyképes” áron szállított árucikkeket gyártó cég mögött egy olyan üzletember sejlik fel, aki az elmúlt években több tucat társaságot vitt jégre, s akit eltiltottak a vállalatvezetéstől is. Egykori cégeinek adótartozása pedig megközelíti az egymilliárd forintot.

A cikk eredetileg laptársunk oldalán, a Privatbankar.hu-n jelent meg.

Nyomtatott termékekkel és füzetekkel jelent meg egy sor kereskedelmi hálózatban az Absolut Product Kft., emellett naptárakkal is kereskedik. A győri illetőségű cég mögött egy hazai “csúcstartó” üzletember áll, aki  azonban  egyetlen Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságban sem rendelkezik vezető tisztségviselői megbízással, illetve többségi tulajdonrésszel. Ennek oka az, hogy Ványik Lászlót a Győri Törvényszék Cégbírósága a 2018. december 6-án kelt végzésével 5 évre (2019. január 25-étől 2024. január 25-éig) jogerősen eltiltotta attól, hogy más gazdasági társaság kizárólagos, vagy többségi befolyást biztosító részesedéssel rendelkező tagja, valamint közkereseti társaság, egyéni cég tagja és betéti társaság beltagja, valamint cég vezető tisztségviselője legyen.

Naptárakban is utazik. Fotó: depositphotos.comNaptárakban is utazik. Fotó: depositphotos.com

A döntés indoklásából kiderül, hogy Ványik László kényszertörlési eljárással érintett cége, az Apple Invest Ingatlanberuházó és Hasznosító Kft. jelentős összegű tartozást halmozott fel a központi költségvetés, a győri önkormányzat, illetve a közszolgáltatók és más társaságok felé. Valószínűleg ezért jegyzi Ványik felesége, Ványik Orsolya az Absolut Productot. A korábban megszünt cégek egyenként is jelentős – esetenként több százmillió, míg együttesen pedig közel egymilliárd forintos – adótartozást halmoztak fel.

Ki áll a cégek mögött?

A közhiteles magyar céginformációs rendszerből származó nyilvános adatok szerint Ványik Lászlónak összesen 44 darab (!) Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságban volt üzleti érdekeltsége (vezető tisztségviselői pozíció és/vagy tulajdonosi kapcsolat). Ebből a 44-ből 5 társaság működik jelenleg is, további 2 felszámolási eljárás, 1 hivatalból törlés hatálya alatt áll, 36 pedig már megszűnt. A jelenleg tevékeny 5 vállalkozás közül 4 (közöttük az Absolut Product Kft. is) feltételezhetően – közvetett módon – továbbra is Ványik László irányítása alatt áll, hiszen ezekben a társaságokban a felesége, Ványik Orsolya a hatályos vezető tisztségviselő, és e cégek száz százalékos tulajdonrészével is – közvetve vagy közvetlenül – a nej rendelkezik. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

14 napig ingyenesen hozzáférhet Prémium tartalmainkhoz a következő lépések megtétele után:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Adja meg bankkártyája adatait - a választott csomag díját csak a 14 napos próbaidőszak letelte UTÁN vonjuk le bankszámlájáról

+1: A 14 napos próbaidőszak alatt Profiloldalán bejelentkezve BÁRMIKOR LEMONDHATJA előfizetését

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Regisztráció

Jelszó visszaállítás

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.