3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A színátmenetes ombre technika nemcsak a fodrászatokban és körömszalonokban divatos, de falak és különféle tárgyak díszítésére is alkalmas, ráadásul elsajátítása nem is olyan nehéz, mint azt ránézésre gondolnád.

Szívesen próbálnál ki egy új technikát, hogy feldobd az otthonodat, és trendi, egyedi falfestést tervezel? Próbáld ki ezt a módszert, a drámai és figyelemfelkeltő árnyalásos festési stílus garantáltan tetszeni fog majd, és sikert aratsz vele barátaid körében is. Hogyan készítheted el? Milyen eszközökre lesz hozzá szükséged? Milyen színekkel mutat jól? Tarts velünk, választ kapsz valamennyi kérdésre!

Ombre a falakon

Szívesen díszítjük otthonainkat, hiszen a kisebb-nagyobb dekorációk révén egyedi enteriőrök születhetnek, amelyek ránk jellemzőek, és amelyeket, ha magunk készítünk, még nagyobb elégedettséggel töltenek el. A falak színezése révén gyors és látványos változásokat érhetünk el, a Festékpalota.hu ehhez kínál minőségi falfestékeket

Amennyiben az új ombre technikát próbálnánk ki, jó, ha tisztában vagyunk néhány sajátosságával. Ne a teljes szobát akard ezzel a módszerrel dekorálni, csak 1 falat válassz ki, hogy érvényesülni tudjon! Mindenképp olyan falfelületre kerüljön, amely nagyrészt szabadon marad, és olyan színeket válassz, amelyek illenek a berendezésekhez, az otthonod hangulatához! 

Mi a titka?

Az ombre falfestés egyetlen titka, hogy jó árnyalatokat válassz, ugyanis csak akkor teljesíti be a vele szemben támasztott elvárásokat, ha harmóniában lesz a környezettel. Tanulmányozd, milyen színek uralkodnak körülötted, melyek tetszenek a legjobban. Színeket pedig aszerint válassz, hogy milyen hatást szeretnél elérni vele: beleolvadjon vagy épp ellenkezőleg, kitűnjön a környezetéből. 

Tökéletes lehet színátmenetes falként egy központi falszakasz, például a nappaliban a kanapé vagy a TV mögötti fal, a hálószobában az ágy mögött vagy éppen hogy az ággyal szemben vagy a gyerekszobában. Különböző hatásokat érhetsz el, ha változtatod a színátmenet arányait, bátran játssz vele!

Hogyan árnyalj?

Az ombre fal elkészítéséhez nincs szükség különösebb szakértelemre, persze segít, ha festettél már falat. Fontos kérdés, mielőtt belevágsz, hogy vízszintesen vagy függőlegesen szeretnéd-e megvalósítani, illetve szabályos vagy szabálytalan átmenettel. Ez utóbbi a precizitásodtól, ügyességedtől is függ.

Könnyebb dolgod lesz, a hibázás lehetőségét is csökkented, ha a színhatárokat előre kijelölöd. A színeket festőhengerrel vidd fel, majd ecsettel vagy szivaccsal mosd el a határokat. És mint a legtöbb falfestés esetében, itt is megfelelően előkészített és sima felületre hordd fel a festéket! Ha nem vagy biztos benne, hogyan szeretnéd, skicceld fel egy papírra, és előtte tanulmányozz jó néhány ombre falat, a képmegosztó portálokon biztosan találsz rá számtalan példát. 

Engedd szabadjára kreativitásodat, és alkoss hangulatos, stílusos színátmenetes falat az otthonodban, nyűgözd le vele a családtagokat, barátokat!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!