<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Akár bútorfestésre adod a fejed, akár valamilyen dekorációt tervezel saját kezűleg elkészíteni, legalább egy darab ecsetre mindenképpen szükséged lesz. De hogy pontosan milyen fajtára, az az alábbi cikkből kiderül!

Ecset és ecset között is van különbség

Olcsóbb és drágább, puha vagy durvább szőrű, természetes anyagból készült vagy műszálas, kicsi vagy nagy, lapos vagy ovális… A variációk száma szinte végtelen. A legoptimálisabb, ha előre eldöntöd, hogy pontosan milyen végeredményre vágysz. Ezzel máris közelebb kerülhetsz a megfelelő ecset megtalálásához.

A Birdo Shop ecsetei között nincs hiány minőségi, sokoldalúan használható eszközökből. Ha nem szeretnél ecsetvonásokkal, ecsetnyomokkal szembesülni a festést követően, válassz egy puha, rövid sörtéjű változatot. Egy ilyen eszköz kiválóan eloszlatja a festéket, így még az anyaggal való spórolásra is lehetőséggel szolgál. 

A rusztikus, régies hatású bútorok ma már igen népszerűek. Ha egy ilyen festés szerepel a céljaid között, tedd le a voksot egy hosszú sörtéjű, vastag ecset mellett. Egy ilyennel a festés gyors és hatékony lesz, ráadásul nem kell sok időt szánnod a munkára. Mindkét említett típus alkalmas lakkozásra is. A napjainkban népszerű krétafesték minden esetben ilyen eredménnyel szolgál, bármilyen eszközt is használsz a festék felviteléhez.

Ha viszont csak díszítésre, aprólékos munkára keresel ecsetet, a legmegfelelőbb egy pici, ovális stencilecset. Ez kifejezetten apró tárgyak, sarkok, eldugott szegletek festésére szolgál, precíz, pontos munkát tesz lehetővé. Ha egy ilyen típusból nagyobb méretet vásárolsz, akár waxot is felvihetsz és eldolgozhatsz a segítségével.

Természetes kontra mesterséges

A természetes anyagok használata ma már előnyt élvez a mű dolgokkal szemben, hiszen a legtöbben szeretjük magunkat minél közelebb érezni a természethez még egy modern környezetben is. 

Ecsetek esetében azonban a szintetikus sörték a nyerők. Ezek vastagságát, keménységét kifejezetten festéshez fejlesztették ki, formázásuk pedig lézerrel történik, így minden ecset sörtéje tökéletesen egyenletes. Szemben például a sokszor alkalmazott lószőrrel, amely sohasem lesz teljesen egy szintű.

Gondoskodj az ecseteidről!

A minél több ideig történő használhatóság érdekében fontos, hogy a festés végeztével se dobd félre egyszerűen az ecsetet! Mindig mosd ki alaposan vagy áztasd vízbe! Semmiképp ne hagyd, hogy beleszáradjon a festék vagy a lakk, ezzel ugyanis tönkremegy az ecset. Ha sikerült kitisztítani, szárítsd lógatva vagy pedig vízszintesen.

Egy minőségi ecset nem olcsó, azonban megéri az árát, hiszen ha vigyázol rá, hosszú időn keresztül hű társad lesz a bútorfestésben vagy a dekortárgyak elkészítésében. Egy minőségi ecset ráadásul a festést is igényesebbé, esztétikusabbá, a tevékenységet pedig egyszerűbbé teszi.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.