Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Mester Nándor Mester Nándor

Teljes gőzzel dolgoznak a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, illetve a vele évek óta szoros együttműködésben munkálkodó építőipari cégek. A felcsúti milliárdos az idei első negyedévben is számos közbeszerzést nyert, a közpénzből is épülő sokmilliárdos beruházások a következő egy-másfél évben, többnyire nem sokkal a választások előtt érik el a teljes készültséget.

Kis túlzással azt lehet mondani, hogy a hazai építőiparban már eddig is sok munkasikert elkönyvelő Mészáros Lőrincnek nagyon betáblázták a következő egy-másfél évét. Már, ha cégei összes építkezésének a végénél, a szalagátvágáskor szeretne ott lenni. Még nem tudjuk, hogy személyes jelenlétével fogja-e emelni az ünnepi pillanatokat, de az biztos, hogy a munkasikerek az elmúlt hónapokban sem maradtak el.

Erre enged következtetni a cégbirodalom és a vele szoros együttműködésben álló tágabb üzleti kör honlapjain, továbbá az uniós közbeszerzési portálon (TED) elérhető információhalmaz, aminek egy-egy kis szeletéről a távirati iroda is beszámol olykor-olykor. Ezek egy része a már zajló munkákról, másik részük a közbeszerzéseken aratott győzelmekről szólnak.

A Csepel északi részén megvalósuló atlétikai stadion látványterve (fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)A Csepel északi részén megvalósuló atlétikai stadion látványterve (fotó: Magyar Atlétikai Szövetség)

Az összes projekthez, amiben a felcsúti milliárdos építőipari érdekeltségei érintettek, nem lehet hozzáférni, de ami tudható, az 100 milliárd forintos nagyságrendű üzletet takar. A legfrissebb az a néhány napja elnyert tender, amely – a kecskeméti KÉSZ-szel közösen – a zászlóshajónak számító ZÁÉV szűkebb hazájára, Zalaegerszegre vonatkozik. A megyeszékhelyen egy harci járműveket gyártó üzemet húznak fel, a projekt értéke 60 milliárd forint. A kormány igen ambiciózus terve szerint 2023-ban indulhat a termelés.

Ugyancsak ebben a nyugat-magyarországi városban már túl vannak az új uszoda építésének felén, a 9,5 milliárd forintos építkezést jövő tavasszal szeretnék befejezni. Itt egy régi partner, a Weinberg 93’ Építő Kft. sietett a ZÁÉV segítségére. Nagykanizsán nem volt szükség erre, ott a cég maga uralja a terepet, a 15 milliárd forintos Kanizsa Arena is jól halad.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.