TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Olyan sokan kaptak pénzt panzióépítésre az Orbán-kormánytól, hogy a megnyitókon már egymásnak gratulálnak, mint Demeter Ervin és a Helia-D kozmetikumok tulajdonosa egy tolcsvai kastélyban. De a kisvárdai önkormányzat ügyvédje is a turizmusban látja a jövőt.

Magyarország egy kis ország, ahol két lépésben bárkit bárkivel össze lehet kötni gazdasági kapcsolatokon keresztül - erre találtunk egy érdekes példát a kormányzati felügyelet alatt álló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program pályázati nyertesei között is. Hogyan lehet eljutni egy kisvárdai ügyvédtől Vajna Tímeáig? Mutatjuk!

A Kisfaludy-pályázatok 2019-es nyertesei között szerepel: egy cigándi családi panzióra 81 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a 2017 decemberében bejegyzett CSALÁDI PANZIÓ Szálláshely-szolgáltató Kft. A cég kisebbségi tulajdonosa a Dr. Dankó Marianna Ügyvédi Iroda a kisvárdai Bocskai utca 10.-ből. Ez még nem is lenne annyira érdekes, hiszen Cigánd és Kisvárda mindössze 18 kilométerre van egymástól. Úgy már érdekesebb, ha hozzátesszük: 2018. novemberében még biztosan Dankó Marianna volt a kisvárdai önkormányzat jogi képviselője.

Sok cikk megjelent róla, hogy a kisvárdai önkormányzatnak némi vitája támadt a helyi stadion kivitelezőjével, a Penta Industry Kft.-vel (már felszámolás alatt a cég), ebben az ügyben is Dankó Marianna nyilatkozott a sajtónak, de az önkormányzat és a cég közötti egyéb témájú (termál kutak fúrása) szerződést is ő látta el ügyvédi pecséttel, Leleszi Tibor fideszes polgármester aláírása alatt. De egy 2017-es testületi ülésen is már Dr. Dankó Marianna volt az önkormányzat jogi képviselője.

Az ügyvédnő nem csak a turizmusban lát bizniszt a szintén fideszes vezetésű Cigándon, hanem tulajdonos a Cigándi Tészta Kft.-ben is.

Az új tulajdonosoknak határozott elképzelései vannak a termékek értékesítésével kapcsolatban, legfőbb irány a piaci részesedés növelése. A megbízható minőség, az átgondolt értékesítési,- és marketing stratégia, valamint a tisztességes piaci magatartás a három alappillére az elkövetkezendő évek közös munkájának

- írja magáról a tésztás cég, amelynek Dankó Marianna mellett a GASTROUDVAR 2008 Kft. is a tulajdonosa. És így érkezünk meg két lépésben Vajna Tímeához. Ugyanis a GASTROUDVAR 2008 egyik tulajdonosa Ráthonyi Zoltánné. Azt a 24.hu írta meg, hogy új tulajdonos jelent meg a Nobu Luxuséttermet üzemeltető Bonu Vendéglátóipari Kft.-ben. A cég idén tavaszig 100 százalékban az AV Investments Kft.-é volt - ez a cég volt Andy Vajna fő vagyonkezelője - , az ő halála után pedig Vajna Tímeáé lett.

Most már azonban 51 százalékra csökkent a tulajdonrésze, a többi 49 százalék az Alaszka 2000 Kft.-é lett. A cégadatok szerint pedig az Alaszka 2000 Kft. két tulajdonosa Ráthonyi Zoltán és Ráthonyi Zoltánné, az ő fiuk a bulvárhírekben „milliárdos örökösként” emlegetett Zoltán, Vajna Tímea új párja. Az idősebb Ráthonyi Zoltán vagyonát 6-8 milliárd forint közöttire becslik.

Szépségkastély

Egy másik érdekes nyertese is van még a Kisfaludy-pályázatoknak: a HELIA-D Kft. 82,3 millió forintot kapott a Bor-Szépség Villa kialakítására Tolcsván. Nem szorultak annyira rá a vissza nem térítendő állami támogatásra, hiszen 2019-ben 1,5 milliárd forintos forgalom mellett közel 100 millió forintos profittal zártak. 

A Helia D hazánk egyik legnagyobb múltú kozmetikai márkája, mely lassan 40 éve varázsolja szebbé a magyar nők arcbőrét

 - szól a cég bemutatása. A vállalat tulajdonosa Budaházy Péter. A Helia-D Herba-kastélya pedig már 2016-ban megnyílt Tolcsván 178,5 millió forint uniós támogatásból. A tokaj.hu cikke szerint a minőségi kozmetikumok, illetve annak készítése és a Tokaji bor egymáshoz közelebb vitele - ez az egyik fő cél a tolcsvai Herba-kastélyban. A megnyitón az a mára már leváltott Demeter Ervin megyei kormánymegbízott mondott ünnepi beszédet, akinek tokaji apartmanja később szintén nyert a Kisfaludy-pályázatokon. Tehát az egyik jövőbeli nyertes gratulált a másik jövőbeli nyertesnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.