TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Eddig elsősorban az RTL Klub forgatásait kellett felfüggeszteni stábtagok fertőzése miatt, csütörtöki bejelentése szerint ugyanakkor most a TV2-t is utolérte a járvány, leáll a Mintaapák forgatása.

A koronavírus-járvány miatt néhány napig szünetelnek a TV2 Mintaapák című sorozatának forgatási munkálati, közölte csütörtökön a csatorna. Mint jelezték, a sorozat stábjában is felbukkant a koronavírus fertőzés, a tesztelések alkalmával a közreműködők között több pozitív esetet is találtak. Miután a csatornák rendre előre dolgoznak, így a forgatás felfüggesztése a sorozat képernyőre kerülését ezúttal sem befolyásolja, a nézők továbbra is láthatják az újabb epizódokat minden hétköznap este.

A TV2-nél dolgozókat a járvány kevésbé sújtotta. A sajtóbeszámolók szerint a tavasszal ugyan a csatorna időjárás-jelentője, Barta Sylvia megfertőződött, de más érintettségéről nem lehetett hallani. Sőt az első hullám idején, amikor szinte teljesen leállt az élet, a csatorna számára akkor vették fel a Bödörék nyitó epizódját, illetve a Super TV-n futó Jóban rosszban részeinek forgatása is újraindult áprilisban.

Képernyőn marad a sorozat, de szüneteltetik a Mintaapák felvételeit (Fotó: tv2.hu) Képernyőn marad a sorozat, de szüneteltetik a Mintaapák felvételeit (Fotó: tv2.hu)

Kétszer leállt a Barátok közt

Az RTL Klubot az eddig megjelent információk szerint jobban érintette a koronavírus, hiszen szeptember 6-án leállt a csatorna indulása óta futó sorozata, a Barátok közt. Az indoklás az volt, hogy az egyik közreműködőjének COVID tesztje pozitív lett. A csatorna akkor azt közölte, hogy amennyiben minden közreműködő két negatív PCR teszttel rendelkezik, a forgatás folytatódik. Erre egyébként nem kellett sokat várni, hiszen öt nap múlva már ismét dolgozott a stáb. Más kérdés, hogy ezt követően ezen a héten szerdán ismét felfüggesztették a Barátok közt felvételeit. Az RTL Klub azt közölte, hogy az előző leállás negatív tesztjei után ugyan megkezdődött a munka, de sajnálatosan újabb megbetegedés történt, így ismét le kell állítani a forgatást.

A tévétársaság tegnap azt is jelezte, hogy bizonytalan időre leáll a Keresztanyu forgatása, mert a sorozat egyik közreműködőjének környezetében COVID pozitív személyt találtak. A lehetséges fertőzés elkerülése érdekében a gyártó azonnal megkezdte a sorozat tagjainak PCR tesztelését és a helyiségek fertőtlenítését.

Karanténban egy érintett, de nem állt le az Álarcos énekes

A két sorozat leállásánál vélhetőleg nagyobb izgalmat okozott az, amikor kiderült, hogy az Álarcos énekes zsűrijének egyik tagja (Gáspár Laci) lett beteg. Miután a showműsor felvételről megy, és az első két adást a fertőzés előtt rögzítették, így azokban szerepel, de az azt követő 3. és 4. részben nem láthatják majd a nézők. Az RTL a hír közlésekor azt is jelezte, hogy a produkció gyártója azonnali szűrést végeztetett többek között a nyomozókon és a műsorvezetőn, aminek eredménye negatív lett. Így a műsor felvétele a gyártó által bevezetett és a már addig is érvényben lévő szigorú egészségügyi szabályok betartásával történik. Hogy mindent megtesznek az Álarcos énekes képernyőn tartásáért az nem meglepő, hiszen az RTL Klub számára ez a hétvégi nézettségi győzelmeket szállító műsor.

Nem a most futó Konyhafőnök, hanem a következő évad forgatását szüneteltették (Fotó: RTL Klub) Nem a most futó Konyhafőnök, hanem a következő évad forgatását szüneteltették (Fotó: RTL Klub)

A hétköznapok legfontosabb programját nem veszélyezteti a járvány, mivel azt korábban már rögzítették, de a folytatást megakasztotta. Szeptember elején ugyanis pozitív COVID teszt miatt határozatlan időre leáll a Konyhafőnök VIP forgatása.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.