3p

Mivel a legtöbbünknek a nagy reggeli rohanásban nem igazán van ideje kávét inni, így ezt általában a munkahelyen pótoljuk be. Némelyikünknek ez csupán azért kell, hogy meglegyen a napi koffeinlöket, de akadnak olyanok is, akik főként az ízélmény miatt isszák a kávét.

Egy több mint 30 fős irodában azonban ezt elég nehéz megvalósítani, különösen akkor, ha csupán csak egy kis eszpresszó gép vagy filteres kávéfőző áll a rendelkezésre. Egy, a KávéVerzumnál is kapható automata kávéfőző azonban mindkét csoport igényét sikeresen kielégítené. Egyrészt azért, mert rendkívül egyszerűen használható. Nem kell felügyelni a főzés folyamatát, elég csak egy gombot megnyomni, és minden magától végbemegy.

Másrészt pedig azért, mert az általa lefőzött kávé minősége is kifogástalan, vagyis nem kell aggódni amiatt, hogy véletlenül elrontjátok a receptet. Sőt, egyes készüléknél lehetőség van arra is, hogy eltároljátok a kedvenc beállításaitokat. Ennek köszönhetően pedig legközelebb csak arra van szükség, hogy megnyomjatok egy gombot, és a gép az elmentett paraméterek alapján fogja elkészíteni a kávétokat.

A tejhabosítás szintén az automata kávéfőzők extra funkciói közé tartozik

Ha tehát tejeskávét, kapucsínót vagy a kávézókban megismert egyéb kávékülönlegességeket szeretnétek készíteni, akkor csupán annyit kell tennetek, hogy a tejet egy külön kancsóban felhabosítjátok a gőzpálca segítségével.

De akadnak már olyan minőségibb modellek is, amelyekben automata tejhabosító van. Vagyis a gép elkészíti helyettetek a tejhabot, és a közvetlenül a csészébe adagolja.

A tisztításuk sem egy túlságosan bonyolult dolog

A tévhitekkel ellentétben az automata kávéfőző tisztítása egy rendkívül egyszerű feladat. Ha a kávézacc tartályát minden nap kiürítitek, a csepptálcát csap alatt leöblítitek, valamint az eltávolítható központi főzőegységet csap alatt, folyó vízzel átöblítitek, akkor garantáltan hosszú évekig fog zavartalanul működni.

Abban az esetben pedig, ha alkalomszerűen még vízkőtelenítést is végeztek rajta, akkor még inkább megnövelhetitek az élettartamát. Ez a feladat sem túl bonyolult. Csupán annyit kell tenni, hogy a gyártó által javasolt vízkőtelenítő folyadékot vízzel felhígítva a tartályba rakjátok, és elindítjátok a programot. Innentől pedig a gép teszi a dolgát.

A választásnál ne feledkezzetek meg a megbízhatóságról sem!

A rendszeres tisztítás és karbantartás még nem jelent 100%-os garanciát arra, hogy a későbbiekben nem lép fel valamilyen probléma a géppel kapcsolatban. Pontosan emiatt is bír kiemelt jelentőséggel, hogy egy olyan márkát válasszatok, amelynél problémamentes az alkatrész-ellátottság, és több szerviz is vállalja a javítását.

Ellenkező esetben ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy ugyanannyit rákölthettek majd a gép szervizelésére, mint amennyibe került. Vagy rosszabb esetben akár az is megeshet, hogy nem lehet megjavítani, és újat kell vennetek.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!