<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
		


		
		

A legtöbben, ha a férfias férfit kell leírniuk, megemlítik a szakállt vagy a bajuszt, mint a férfiasság szimbólumait. Sok férfi éppen ezért kísérletezik a különböző formákkal, ha rászánja magát az arcszőrzet megnövesztésére. A döntés következményekkel jár, például azzal, hogy a növesztett szőrzet alatt a bőr viszkethet, illetve több hely kell a fürdőszobában az ápoló termékeknek.

Bajusz és szakáll esetében az első döntő szempont a genetika. Hiába szeretnél gyöngyöt a szakálladra, ha nem nyertél a genetikai lottón dúsra és hosszúra növő arcszőrzetgéneket. A legtöbb esetben azért jó eséllyel pályázhatsz a szépen formázható bajuszra és szakállra. 

A második döntő szempont pedig maga az arcforma. Lehet kerek, szögletes, gyémánt, háromszög, ovális az arcod, így minden esetben kérd ki hozzáértő tanácsát a formát illetően. Ezért célszerű az első néhány alkalommal beülni a barberszékbe, hogy ne nyúlj mellé. A megfelelő anyagokkal történő ápolás segít a kezdeti nehézségek átvészelésében. Remek termékek vannak a szőrzet alatti irritáció, hámlás, viszketés kezelésére, nem beszélve az ápoló kozmetikumokról.

Generál arctájékon

A bajuszt folyamatosan karban kell tartani. A szőrszálak elszabadulnak és máris igénytelenné válik a külsőd. Gondosan, szinte mértani pontossággal kell kezelned, ha nem szeretnél ilyen balesetet. Az első időszakban hagyományos bajuszt kell növesztened. Ez egy tömött, klasszikus forma, amelyből aztán bármit ki lehet alakítani. Ráadásul ez mindenkinek jól áll, így nem kerülsz kellemetlen helyzetbe.

Emlékszel Magnumra? A piros Ferrari és a Hawaii-mintás ing mellett biztosan eszedbe jut Tom Selleck bajsza. Ikonikus darab, illik a szőrös figurához. Dús, tömött bajusz, azonban a lazasága ellenére folyamatos karbantartást igényel. A szájat takaró szálaknak puhának kell lenniük, valamint trimmeléssel állandóan kordában kell tartani a hosszúságát. A bajuszkefe ilyenkor mindig kell, mert ezt az ék alakú formát időnként igazgatni kell.

A biciklikormány kinézetű Handlebar fazon az előbb említett Chevronból formázható, ha a két végét felfelé pöndöríted. Itt az ápoló anyagok mellett a formázásra kell nagy hangsúlyt fektetned, hiszen az ívet naponta többször gondoznod kell. Magától ugyanis sosem fog felfelé törni, meg kell zaboláznod. A legjobb szakállápoló termékek között erre is találsz megoldást.

Gomez megvan az Addams Family-ből? Az ő ceruzavékony, szögegyenes bajusza is elég feltűnő. Megfelelő habitus is kell hozzá, mert olyan ez, mint a nőknél a vörös rúzs: tudni kell viselni. Emellett állandóan mértani pontossággal nyírni, igazgatni szükséges. Nem a lusták formája, itt egyetlen nap kihagyás is elronthatja az eredményt.

Bajusz- és szakállápoló termékek

Az arcszőrzet ápolására kifejlesztett termékek többnyire természetes anyagokat tartalmaznak, így csökkentve az irritációt. Jól nézd meg, mit választasz, mert döntésed a napi rutint befolyásolja majd!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.