Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Márkázott tartalom

A házak a koruktól függetlenül rendszeres karbantartást igényelnek. Ám legyünk bármennyire is tudatosak, vannak problémák, amik nagyon jól elbújnak, és a falak mögött lappangva tudnak már azelőtt nagy károkat csinálni, hogy szembetűnő lenne a jelenlétük.

A csőtörés vagy -repedés is ezek közé tartozik, ám ha figyel az apró jelekre, akkor már azelőtt észreveheti a problémát, hogy a javításához falbontás válna szükségessé.

A csőtörés helyének pontos bemérése egyáltalán nem egyszerű feladat. Tovább bonyolítja a helyzetet, ha időben észlelik a problémát, és még csak kevés víz folyt el. Hogy hamar észrevegyük a bajt, sok apró árulkodó jel is van, lássuk, mik is ezek.

Mire érdemes figyelni?

A csőtörés sokféleképpen megmutatkozhat már a kezdeti időkben is. Ilyen árulkodó jel például a vízszámla. Egy átlagos családnál a vízfogyasztás hónapról hónapra nagyjából állandó mértékű. Ha a megszokottól eltérő, magasabb számla érkezik, akkor érdemes megfigyelni, hogy a vízóra számlál-e abban az esetben is, ha minden csapot elzárnak a házban. Ha azt látják, hogy az óra annak ellenére is pörög, hogy az összes csapot elzárták, és minden vízfogyasztó eszközt kikapcsoltak, akkor nagy bizonyossággal állítható, hogy valahol szivárog a víz.

Ebben az esetben érdemes azonnal szakemberhez fordulni, aki a műszerei segítségével a falak bontása nélkül meg tudja állapítani a szivárgás helyét és mértékét.

Ha arra gyanakszik, hogy csőtörés vagy csőrepedés van valahol a házában, forduljon bizalommal az S.O.S Vízszerelés szakemberéhez, aki gyorsan és precízen feltárja a vízvezetékrendszer hibáit.

A csapok több módon is utalhatnak vízszivárgásra. Egyrészt a csap csöpögése, ha nem a tömítések vagy egyéb alkatrészek meghibásodásából fakad, mutathatja a csőtörést. Másrészt pedig, ha a megszokottól eltérően alacsony víznyomást tapasztal, ajánlott mihamarabb szakemberhez fordulnia.

Ha semmi változás nem történt, ami indokolná a lakás párásodását, akkor valószínűleg csőrepedéssel vagy csőtöréssel lesz dolga. Sokan nem is gondolnák, de a szivárgó víz a lakás páratartalmát érezhető mértékben meg tudja emelni, ezzel árulkodva a felmerülő problémáról és annak nagyjábóli helyéről. A magas páratartalom okozhat penészesedést is, ami komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában.

A fűtésrendszerben szintén keletkezhet csőtörés. Ezt jelezheti a rendszerben uralkodó nyomás csökkenése. Ilyenkor szerencsés, ha a csövek nem a falakban húzódnak, mert akkor könnyebb ellenőrizni a rendszert és megtalálni, majd orvosolni a hibás szakaszt. Ha a csövek a falban futnak, egy szakember a megfelelő eszközökkel gyorsan meg tudja találni a probléma forrását.

Ha egy nagyobb tócsát lát a padlón vagy egy vízfoltot a falon, akkor ugyan kézenfekvő, hogy baj van, de nagyon sok bosszúságot és fejtörést meg tud spórolni az egyértelmű jelzésen, hogy hol is van a probléma forrása. Ekkor már biztos, hogy szakembert kell hívni, aki remélhetőleg minél gyorsabban meg tudja szüntetni csőtörést.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.