<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Ha választanunk kellene egyetlen egy sminkterméket, amelyet életünk végéig birtokolnánk, az az arcpirosító lenne. Hogy miért? Mert már egy kevés használatával is sokkal felfrissültebbnek és ragyogóbbnak tűnik az arcbőröd. De ez sajnos nem mindig ilyen egyszerű.

A szinte végtelen számú kínálat miatt, amit például a DOUGLAS webshop smink kínálatában is találtunk, nehéz lehet eldönteni, melyik a megfelelő számodra. A púderes vagy a krémes állag jelenti a jobb választást? Mi a helyzet a színekkel? 

A hozzád leginkább illő tónus kiválasztása valóban függhet attól, hogy milyen megjelenésre vágysz, de más egyéb tényezők is szerepet játszanak.

Minden az altónusról szól

A meleg és hideg pirosítótónusok közötti navigáció az altónusod meghatározásával kezdődik, amely sokak meggyőződésével ellentétben nem ugyanaz, mint a bőrtónus. A kettő között leginkább abban rejlik a különbség, hogy az utóbbi az arcszínedre és a bőröd árnyalatára vonatkozik, míg az előbbi az az árnyalat, ami a bőröd rejtett tónusaként összességében meghatározza az arcbőr színezettségét. 

Az altónus meghatározásának talán az egyik legegyszerűbb módja, ha átgondolod a preferenciádiat az ékszerek terén. Ha az arany kiegészítők mutatnak legjobban rajtad, akkor valószínűleg meleg altónussal rendelkezel. Ha azonban inkább az ezüst ékszerek a neked valók, akkor a bőröd altónusa hideg árnyalatú. Amennyiben pedig mindkettő jól mutat rajtad, akkor semleges bőrtónussal rendelkezel.

Pirosító világos bőrtónushoz

A világos bőrtónusokhoz a legkézenfekvőbb választást a rózsaszín különféle árnyalatai jelentik, mert igazán természetesnek hatnak. Abban az esetben viszont, ha meleg altónussal rendelkezel, akkor különösen kellemesen mutathat az arcbőrödön egy barackszínű arcpír is,  mivel ez a szín a narancssárga és a sárga tónusok kombinációja. Csak ügyelj arra, hogy ne tűnjön túl “nehéznek” a bőrödön! 

Pirosító közepes bőrtónushoz

A közepes bőrtónusok már jóval üdébbnek hatnak. Csupán csak egy enyhe színkorrekcióra van szükségük, hogy napsütötte megjelenést kapjanak. A sárgabarack egy enyhe narancssárgával megfűszerezve igazán jól használható. Ha azonban drámaibb megjelenést szeretnél, akkor választhatod a mályva különféle árnyalatait. Ezek a tónusok élettel telivé varázsolják a bőrödet és mélységet adnak neki.

Pirosító sötét bőrtónushoz

A sötétebb bőrtónusokhoz már mélyebb, pigmentáltabb pirosítószínek szükségesek. A terrakotta árnyalatok például nagyon jól működnek, mivel kiegészítik a bőr már meglévő meleg altónusát. De van még egy szín, amely szuperül funkcionálhat, és ez nem más, mint az élénk narancs. Lehet, hogy ez elsőre furán hangzik, de ha finoman alkalmazod, gyönyörűen kiemeli majd a bőröd napsütötte melegét. 

Összefoglalva

A megfelelő árnyalatú pirosító kiválasztása egy lecke a saját bőröd megismeréséhez. A bőrtónusod lesz a legjobb előrejelzője annak, hogy mely színek között érdemes nézelődnöd, míg az altónusod a legjobb árnyalatokhoz vezethet, eligazodva a meleg és hideg variációk spektrumában.