4p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Amikor egy új telefon megvásárlása előtt sikerül összegyűjteni az igényeinket, a következő lépésben már azon gondolkodunk, hogyan tegyünk szert a legjobb ajánlatra. Bár erre év közben is akad lehetőség, az ünnepek előtti hetek ilyen szempontból még kiemelkedőbb időszaknak számítanak.

Ha tehát szeretnéd minél költséghatékonyabban és kedvezőbb feltételek mellett megszerezni vadonatúj készülékedet, a következő tanácsok segíthetnek az ideális döntés meghozásában.

Itt az idő a szolgáltatóváltásra és új hűségszerződés megkötésére

A karácsony előtti időszakban a mobilszolgáltatók különösen sokat tesznek azért, hogy egy nagyobb fogyasztói körrel lépjenek át az újévbe. Ha már régóta szolgáltatóváltáson gondolkodsz, akkor érdemes a cserét decemberben megejtened, mert megvan rá a lehetőség, hogy ilyenkor egy komplex szolgáltatáscsomagra is hihetetlen jó áron tudsz lecsapni.

Viszont mielőtt fejjel rohannál a falnak, fontos, hogy alaposan megvizsgáld az új szolgáltató által kínált lehetőségeket. Célszerű utánanézni, hogy hosszú partnerség esetén milyen exkluzív kedvezményekhez juthatsz hozzá, és azt is, mennyire gyorsan tudod felvenni az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, ha probléma jelentkezik. Ezek mind sokat számítanak abban, hogy tartósan is elégedett leszel-e a döntéseddel.

Ha mindent átgondoltál, és úgy érzed, eljött a váltás ideje, nagy az esély rá, hogy új ügyfélként különösen jó ajánlatokat kapsz, pláne az adventi hétvégéken. Egy hűségszerződés megkötésével akár a mai csúcskategóriás modelleket is barátságos áron érheted el.

Kihagyhatatlan lehetőség vagy marketingfogás? Járj utána!

Minden előnyével együtt a karácsonyi dömpingnek is megvannak a maga árnyoldalai. Szerencsére elég csak egy kicsit jobban figyelni az átlagnál, és a valóban kihagyhatatlan lehetőségek közül hamar ki lehet szűrni a hangzatos marketingfogásokat.

Ezért éppúgy, ahogy szolgáltatóváltás során, az első hatalmas százalékjellel illusztrált hirdetésre, de a rendkívül leakciózott prémium kategóriás okostelefonra sem ajánlott azonnal igent mondani. Könnyen megtörténhet ugyanis, hogy egy-két jól célzott mondattal ugyanazt és pont ugyanúgy adják el, ahogy máskor is tennék. A különbség csupán annyi, hogy az ajándékozási láz közepén az árak megemelésével próbálnak még látványosabb árkülönbséget felmutatni.

Ez azonban ne vegye el a kedved: rengeteg tényleges karácsonyi kedvezménnyel is találkozhatsz, amik valóban segítenek spórolni és hozzájutni a tökéletes “tőled magadnak” ajándékhoz.

Pro tipp: keresd az egy évvel korábbi készülékeket!

Üzleti szempontból a karácsony kicsit hasonló elvek mentén működik, mint a készletkisöprés. Lehet, hogy a kereskedők és az üzletek a csúcskategóriás készülékek árából is lefaragnak egy leheletnyit, de ugyanekkor a korábbi években bemutatott modelleket sokkal inkább alulárazzák.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az eszközök értéke arányos az új összeggel, sőt! Elég csak a folyamatosan piacra dobott iPhone-okra gondolni, amelyek régebbi és újabb típusai között néha nagyítóval kell keresni a különbségeket. Tehát ha mindenképp most szeretnéd meglepni magad egy telefonnal, erre is érdemes gondolni.

Ha nem csak okostelefont szánsz a fa alá

Egy szó mint száz, a karácsonyi készülődés ideje sok szempontból ideális lehet az új mobiltelefon megvásárlására. Ha nem csak magadnak, de az egyik szerettednek is ilyen módon szeretnél örömet okozni, további kedvezmények üthetik a markodat. Azonban van, ami ennél is fontosabb: a vásárlás és a választási folyamat így közös élménnyé, az együtt töltött idő pedig az ajándékod részévé válik – jól hangzik, igaz?

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!