<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A legnagyobb a legjobb kanapé?

Emlékszel a Jóbarátok kanapéjára? Vagy Sheldon Cooper kedvenc helyére? A jó dolgok nem csak a sticomokban történnek a kanapén - szóval teljesen érthető, ha a legjobbat keresed. A döntés nem könnyű, ráadásul kis túlzással egy életre szól. Ne aggódj, segítünk! Kis kanapé körkép következik nagyon komoly felismerésekkel.

Ha kizárólag a filmes élményeinket vesszük alapul, könnyű úgy gondolni, hogy a jó kanapé óriási. A süppedős párnák ölelésében kényelmesen lehet kuporogni vagy éppen terpeszkedni. A hosszú ülőfelületen végignyúlhatsz, sőt, kettesben vagy akár egy tucatnyian is elfértek rajta. Kell ennél több? Nem. De lehet, hogy kevesebb igen.

A klasszikus, nagyméretű kanapék kényelmével valóban nem könnyű versenyezni, főleg, ha tévénézésről, szabadidőről, otthoni kuckózásról van szó. Ezek a darabok nem ritkán ágyazhatóak is. De sokszor az sem okoz gondot, ha kedved szottyan csak úgy végigfeküdni rajtuk és például a nappaliban tölteni az éjszakát.

A legjobb kanapé kiválasztásához azonban nem csak magát a bútort, hanem annak környezetét is figyelembe kell venni. Néha egy kisebb, filigránabb, visszafogottabb darabbal jobban jársz, mintha egy nagy és karakteres ülőbútort kellene kerülgetned. Ha kisebb kanapét választasz, ki tudod egészíteni néhány puffal vagy fotellel, viszont nem okoz fejtörést, ha kicsit több helyre lenne szükséged a szobában, a padlón, a berendezési tárgyak között.

Kanapé vagy sarokülő?

A praktikum és a méretek kapcsán érdemes megemlíteni: nem a kanapé az egyetlen lehetőség ugyanannak a funkciónak a betöltésére. A sarokülő ugyanolyan tökéletes eleme lehet a berendezésnek, mint a klasszikus szófa.

A sarokülők általában robusztusabak és nagyobb méretűek, mint az egyszerű kanapék. Ez a bútorcsalád egy kicsit több átgondolást igényel - cserébe a sarokülő jüval praktikusabb, sőt, akár helytakarékosabb választás is lehet, mint a hagyományos kanapé. A sarokülő lehetővé teszi, hogy teljesen kihasználd a sarkokat és a fal melletti területet, így egy kisebb helyiségben is kellemes és nagy felületű pihenőhelyet alakíthatsz ki.

Ma már számos bútor webáruház és bemutatóterem kínál sarokülőket, így már a berednezés tervezése során kiválaszthatod a megfelelő méretűt és fomrájút, így a szobádat egy tökéletesen kényelmes és pihentető zuggá varázsolhatod.

Két- vagy háromszélyes? Ágyazható kanapé?

Azt, hogy mekkora kanapéra van szükséged, mindig az életmódod és a helyiség funkciója határozza meg. A hálószobában, ahol többnyire csak a pároddal tartózkodsz, nincs szükséged különösebben bonyolult darabra. Ezekbe a helyiségekbe a kisebb, barátságosabb darabok is remekül illenek.

Az háromszemélyes (vagy nagyobb) kanapék egyértelműen a tágasabb nappalik, közösségi terek remek kiegészítői. Ezek esetében jól jön, ha a kanapénak valamilyen plusz funkciója van - tárolóhellyel egészítették ki, esetleg ággyá is alakítható. Ezzel igazán jól kihasználhatod a szoba és a bútorzat adottságait.

Az ágyazható kanapék főleg akkor jönnek jól, ha nagyon kis helyiség, lakás berendezéséről van szó. Ilyenkor segít, ha az ágy napközben nem foglalja a helyet, hanem “kanapévá alakul”. Ez a funkció azoknak is segítség, akik szeretnek vendégeket fogadni. Ha nincs vendégszobád, a kanapét is könnyen pihenőhellyé alakíthatod.

A mai ágyazható kanapék többnyire elég kényelmesek ahhoz, hogy akár hosszú távon is ágyként használhasd őket - ha azonban ezt a megoldást választod, érdemes elgondolkodni egy fedőmatrac és matracvédő használatán.. Ezzel költséghatékonyan és praktikusan biztosíthatod az egészséges napi pihenést.

A kanapé a lakás egyik legfontosabb és legkarakteresebb része. Válassz bölcsen és élvezd sokáig - hiszen könnyen ez lesz majd az a területe a lakásnak, amelyhez a legtöbb emlék köt majd.