3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Felsoroljuk a legfontosabb szempontokat.

A modern konyha már stílusában is sokszínű. Trendi például, ha bárszékeket helyezünk a pult köré: ma már idejétmúlt a kis két- vagy négyszékes étkezőasztal. Ha azonban jó minőségű bárszékeket keres, előfordulhat, hogy nem tudja, hol nézelődjön. Szerencsére van néhány hasznos tippünk, amelyek segítenek a megfelelő kiválasztásában.

Jelenleg rengeteg alternatíva létezik különböző formákból, méretekből, anyagokból és színekből. Mielőtt azonban összezavarodna a sok lehetőség láttán, fel kell mérnie a konyhája vagy a bárja körüli teret. Hiszen nem lenne jó, ha túlméretezett széket vásárolna, amely nem fér el a kijelölt helyen. Előzetesen mindenképp mérje le a hely magasságát és szélességét, hiszen ez is szűkíti a lehetőségeket.

A székek számát is előre meg kell határoznia vásárlás előtt. Vegye figyelembe a lábteret, hiszen a kelleténél eggyel több bárszék is túlzsúfolttá és kényelmetlenné teheti az összhatást.

Bár- vagy konyhapult?

A magasság fontos tényező, amikor pult- vagy bárszéket vásárol. Ezt nem nehéz meghatározni, hiszen elegendő lemérni a pult magasságát, és kiválasztani az adott magasságnak megfelelő széket. Győződjön meg arról, hogy kényelmes a széken ülni és a pult mellett étkezni is.

Pultnak a szabványos konyhapultot nevezzük, amely általában 90 cm magas a padlótól számítva. Emellé az optimális bárszékmagasság körülbelül 65 cm. A bárpultok ugyanakkor általában magasabban helyezkednek el, mint a konyhapultok, 100–120 cm körül. Ilyen esetekben a bárszékek ülésmagassága 75 és 85 cm között ideális.

Kényelem és stílus

A bár vagy a pult mellett sok időt tölthet a családdal vagy barátokkal csevegve, amikor buli van, ezért kényelmes széket érdemes választania.

Dönthet például úgy, hogy hát- és kartámaszt is szeretne a maximális kényelem érdekében, esetleg olyan széket, ami kipárnázott és puha. Ne feledje, hogy a széknek nem szabad hátfájást okoznia.

Érdemes ügyelni arra is, hogyan passzol a bárszék a környezetébe. Ez természetesen nem jelenti, hogy a széknek feltétlenül extravagánsnak kell lennie. Csupán azt, hogy a vásárlás véglegesítése előtt érdemes átgondolnia konyhája vagy bárja stílusát.

Az anyaghasználat, a szövetválasztás is meghatározója lehet, hogy teljesen összhangban legyen az adott enteriőrben. Végül egy jótanács, kerülje a minták és a színek közti disszonanciát, hiszen a bútorok sokáig Önnel maradnak.

A legfontosabb, hogy olyan széket vásároljon, ami igazán tetszik Önnek. A bárszékek karaktert adnak a konyhának, a pultnak vagy az otthoni bárnak - és a legfontosabb, hogy Ön az otthonában jól érezze magát.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!