<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Felsoroljuk a legfontosabb szempontokat.

A modern konyha már stílusában is sokszínű. Trendi például, ha bárszékeket helyezünk a pult köré: ma már idejétmúlt a kis két- vagy négyszékes étkezőasztal. Ha azonban jó minőségű bárszékeket keres, előfordulhat, hogy nem tudja, hol nézelődjön. Szerencsére van néhány hasznos tippünk, amelyek segítenek a megfelelő kiválasztásában.

Jelenleg rengeteg alternatíva létezik különböző formákból, méretekből, anyagokból és színekből. Mielőtt azonban összezavarodna a sok lehetőség láttán, fel kell mérnie a konyhája vagy a bárja körüli teret. Hiszen nem lenne jó, ha túlméretezett széket vásárolna, amely nem fér el a kijelölt helyen. Előzetesen mindenképp mérje le a hely magasságát és szélességét, hiszen ez is szűkíti a lehetőségeket.

A székek számát is előre meg kell határoznia vásárlás előtt. Vegye figyelembe a lábteret, hiszen a kelleténél eggyel több bárszék is túlzsúfolttá és kényelmetlenné teheti az összhatást.

Bár- vagy konyhapult?

A magasság fontos tényező, amikor pult- vagy bárszéket vásárol. Ezt nem nehéz meghatározni, hiszen elegendő lemérni a pult magasságát, és kiválasztani az adott magasságnak megfelelő széket. Győződjön meg arról, hogy kényelmes a széken ülni és a pult mellett étkezni is.

Pultnak a szabványos konyhapultot nevezzük, amely általában 90 cm magas a padlótól számítva. Emellé az optimális bárszékmagasság körülbelül 65 cm. A bárpultok ugyanakkor általában magasabban helyezkednek el, mint a konyhapultok, 100–120 cm körül. Ilyen esetekben a bárszékek ülésmagassága 75 és 85 cm között ideális.

Kényelem és stílus

A bár vagy a pult mellett sok időt tölthet a családdal vagy barátokkal csevegve, amikor buli van, ezért kényelmes széket érdemes választania.

Dönthet például úgy, hogy hát- és kartámaszt is szeretne a maximális kényelem érdekében, esetleg olyan széket, ami kipárnázott és puha. Ne feledje, hogy a széknek nem szabad hátfájást okoznia.

Érdemes ügyelni arra is, hogyan passzol a bárszék a környezetébe. Ez természetesen nem jelenti, hogy a széknek feltétlenül extravagánsnak kell lennie. Csupán azt, hogy a vásárlás véglegesítése előtt érdemes átgondolnia konyhája vagy bárja stílusát.

Az anyaghasználat, a szövetválasztás is meghatározója lehet, hogy teljesen összhangban legyen az adott enteriőrben. Végül egy jótanács, kerülje a minták és a színek közti disszonanciát, hiszen a bútorok sokáig Önnel maradnak.

A legfontosabb, hogy olyan széket vásároljon, ami igazán tetszik Önnek. A bárszékek karaktert adnak a konyhának, a pultnak vagy az otthoni bárnak - és a legfontosabb, hogy Ön az otthonában jól érezze magát.