3p

A fürdőszoba berendezése lehetőséget ad arra, sőt néha meg is követeli, hogy szárnyaljon a fantáziánk. A helykínálat ugyanis nem mindig kellően tágas, emiatt praktikus, kreatív megoldásokat szükséges alkalmazni. Szintén nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy fürdő berendezésének komoly anyagi vonzata van, ezen azonban szintén faraghatunk, némi találékonysággal.

Az M-Acryl kádparavánok például remek megoldást kínálnak, hogy ötvözzük a fürdőkád és a zuhanykabin kedvelt tulajdonságait.

Nem muszáj választani

A lakások nagyon nagy részében nincs lehetőség arra, a fürdőszoba méretéből kifolyólag, hogy zuhanytálca és kád is helyet kapjon a fürdőben. Szintén hátráltató tényező lehet ennek a kivitelezésében az anyagi vonzat, hiszen jóval magasabb költségekkel kell számolnunk, ha zuhanykabint és kádat is szeretnénk beépíteni. Ugyanakkor igény lenne rá, hogy egy gyors frissítő zuhanyra és egy hosszú, forró fürdőre egyaránt lehetőségünk legyen otthonunkban.

A számos különböző méretben és kivitelben kapható kádparavánok tökéletes megoldást kínálnak erre a helyzetre, így nem kell lemondanunk egyik változatról sem.

Stílusát, kialakítását tekintve nagyon széles paletta áll rendelkezésre, ezzel pedig szinte minden fürdő helyiség számára meg lehet találni az ideális terméket. A tolóajtós megoldás nagy előnye, hogy az ajtó nyitásának nem kell extra hely. Hasonló a helyzet a dupla tolóajtós, illetve a harmonika ajtós változatnál is. Létezik nyílóajtós kivitel is, ami gyakran jár együtt egy fix elemmel, a kényelmes takarás érdekében.

Zárt rendszerű kádparaván

A zárt rendszerű kádparavánok teljes mértékben biztosítják a zuhanykabin érzést, hiszen ezzel a típussal teljesen elzárhatjuk magunkat. A bezártság mellett viszont nem kell tartanunk a szűkös helykínálattól, hiszen egy teljes nagy méretű kád fog zuhanytálcaként szolgálni.

Nagy előnye ennek a változatnak, hogy szinte “légmentesen” elzárhatjuk magunkat a fürdő többi részétől, így amiatt biztosan nem kell aggódnunk, hogy kifröccsen a víz zuhanyzás közben, és eláztatja a helyiséget.

A zárt rendszerű paravánok abban az esetben használatosak, ha a kád egy beugróban helyezkedik el, így a paraván a két fal közötti részt köti össze, teljes takarást biztosítva.

Nyitott rendszerű paravánok

Ennek a típusnak jellemzően részét képezi egy fix elem. Ez általában nem túl széles, de már egy 50-80 cm-es darab is képes felfogni a vizet, ha jól van elhelyezve. Természetesen ez az egy elem is rendelkezhet egy csuklóval, így amikor nincs használatban, könnyen a falra lehet hajtani, így szinte teljesen észrevétlen marad.

Amennyiben szélesebb paravánra van igény, a fix elemhez társul egy nyitható ajtó, amivel már tökéletes védelmet tudunk garantálni a fürdőszobai bútoroknak zuhanyzás közben.

A modern kádparavánok vízlepergető bevonattal rendelkeznek, ami kényelmessé és egyszerűvé teszi a tisztítást, és nem kell aggódni a vízkőlerakódás miatt.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!