TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 29. 08:30
mfor.hu

Az utóbbi évtized egyik legsikeresebb magyar exporttermékének társalapítója azért a cégnél marad, igazgatótanácsi elnökként.

Lemond a Prezi vezérigazgatói posztjáról, és a jövőben a cég igazgatótanácsi elnökeként folytatja Árvai Péter. A Prezi társalapítója ezt kedden, egy Facebook-posztban jelentette be.

Mint közölte, vállalkozóként és aktivistaként is egész életében arra törekedett, hogy segítsen az embereknek egymás megértésében - minderre két személyes tapasztalata sarkallta, bevándorló szülei beilleszkedési nehézségei Svédországban, illetve melegként az őt ért negatív megkülönböztetés - , mostantól pedig ezt a két területet integrálni akarja. Vezérigazgatói posztján a cég eddigi elnöke, Jim Szafranski követi.

"Az emberek közötti megértéssel kapcsolatban viszont még sok a teendő. Rá kellett döbbennem, hogy még mélyebb, személyesebb és szívhez szólóbb élményekre van szükség ahhoz, hogy segíteni tudjunk az embereknek az olyan megosztó témákban, mint a klímaváltozás, a szűnni nem akaró diszkrimináció és a lehetőségek vagy az emberi méltóság hiánya. Most, hogy Jimnek köszönhetően több időm lesz, azzal szeretnék foglalkozni, hogy hogyan tudnám  a kizoomolás es társadalmi felelősségvállalásból tanult leckéket arra fordítani hogy a legnehezebb kérdesekben is könnyebben tudjunk hidakat építeni . Ehhez szeretnék eszközöket és élményeket létrehozni"

- írja bejegyzésében Árvai előrevetítve a következő lépésének irányát.

"A Prezi több mint 100 milliós felhasználótábora a világ legnagyobb prezentációs könyvtárát hozta létre, ami a Harvard kutatói szerint az átlagos diáknál hatékonyabb eszköz az előadásra. A prezentációkat már sok milliárd alkalommal nézték meg, miközben a TED-től az ENSZ-ig minden jelentős szervezettel kialakult egyfajta partneri viszony. Ennek eredménye, hogy kimondhatjuk: az innen Budapestről indult Prezi lett mára a világ egyik legszélesebb körben ismert magyar márkája"

- értékelte még a posztban a Prezi eddigi történetét a leköszönő vezérigazgató.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.