<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az utóbbi évtized egyik legsikeresebb magyar exporttermékének társalapítója azért a cégnél marad, igazgatótanácsi elnökként.

Lemond a Prezi vezérigazgatói posztjáról, és a jövőben a cég igazgatótanácsi elnökeként folytatja Árvai Péter. A Prezi társalapítója ezt kedden, egy Facebook-posztban jelentette be.

Mint közölte, vállalkozóként és aktivistaként is egész életében arra törekedett, hogy segítsen az embereknek egymás megértésében - minderre két személyes tapasztalata sarkallta, bevándorló szülei beilleszkedési nehézségei Svédországban, illetve melegként az őt ért negatív megkülönböztetés - , mostantól pedig ezt a két területet integrálni akarja. Vezérigazgatói posztján a cég eddigi elnöke, Jim Szafranski követi.

"Az emberek közötti megértéssel kapcsolatban viszont még sok a teendő. Rá kellett döbbennem, hogy még mélyebb, személyesebb és szívhez szólóbb élményekre van szükség ahhoz, hogy segíteni tudjunk az embereknek az olyan megosztó témákban, mint a klímaváltozás, a szűnni nem akaró diszkrimináció és a lehetőségek vagy az emberi méltóság hiánya. Most, hogy Jimnek köszönhetően több időm lesz, azzal szeretnék foglalkozni, hogy hogyan tudnám  a kizoomolás es társadalmi felelősségvállalásból tanult leckéket arra fordítani hogy a legnehezebb kérdesekben is könnyebben tudjunk hidakat építeni . Ehhez szeretnék eszközöket és élményeket létrehozni"

- írja bejegyzésében Árvai előrevetítve a következő lépésének irányát.

"A Prezi több mint 100 milliós felhasználótábora a világ legnagyobb prezentációs könyvtárát hozta létre, ami a Harvard kutatói szerint az átlagos diáknál hatékonyabb eszköz az előadásra. A prezentációkat már sok milliárd alkalommal nézték meg, miközben a TED-től az ENSZ-ig minden jelentős szervezettel kialakult egyfajta partneri viszony. Ennek eredménye, hogy kimondhatjuk: az innen Budapestről indult Prezi lett mára a világ egyik legszélesebb körben ismert magyar márkája"

- értékelte még a posztban a Prezi eddigi történetét a leköszönő vezérigazgató.