3p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nem töltötte tétlenül a nyári felkészülési időszakot a DVSC csapatkapitánya, volt ideje a cégeinek gyarapítására is.

A debreceni focicsapat középpályása évek óta aktívan foglalkozik a gazdasági érdekeltségeivel. Hol céget alapított, hol beszállt egy működőbe, az utóbbi hónapok, az elmúlt egy év viszont sokkal inkább a formálódó cégbirodalom leépítésével telt, hiszen több érdekeltségétől is megvált a volt válogatott játékos. Így egészen mostanáig csupán két cége volt: az egyik a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft., a másik a kuriózumnak számító Első Magyar Léghajógyár Kft., mely főtevékenysége léghajó- és űrjármű-építés. 

A 2023/2024-es bajnoki szezon előtti nyári felkészülési időszakban azonban sikerült egy újabb cégre szert tennie Dzsudzsáknak - még ha csak harmadmagával is lett tulajdonos, igaz, többségi tulajdonrésszel. Ezúttal egy 2018-ban alapított társaságot szemelt ki magának. 

A Market Invest Hungary Kft.-ben július 13-án szerzett tulajdoni hányadot, amit a cégbíróság majd' két héttel később, július 26-án jegyzett be a cégkivonatba. 

Újabb céggel gyarapodott Dzsudzsák Balázs. Fotó: MTI
Újabb céggel gyarapodott Dzsudzsák Balázs. Fotó: MTI

A dokumentum szerint a céget 2018 júniusában alapította két magánszemély, akik között a lakcímük, a vezetéknevük és a koruk alapján feltételezhető a testvéri rokoni szál. A püspökladányi Karacs Péter és Karacs Ádám közül az előbbiről találtunk információkat, miszerint 2021 óta a hajdúszoboszlói Aqua General csatára, de előtte megfordult Füzesgyarmaton, Pesterzsébeten, Kisvárdán, Balmazújvárosban és a Honvéd akadémiáján is. 

A 3 millió forintos törzstőkével rendelkező cég főtevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás, de a tevékenységi körök közé felvették még egyebek mellett 

  • a reklámügynöki tevékenységet, 
  • a piac-, közvélemény-kutatást, 
  • a munkaközvetítést, 
  • a testedzési szolgáltatást 
  • és a világháló-portál szolgáltatást is. 

A Market Invest Hungary éves beszámolói alapján az első 2,5 évben gyakorlatilag alvócégként funkcionált, hiszen nem volt árbevétele, csupán pár százezres alapköltséget kellett állniuk a tulajdonosoknak. 2021 azonban fordulatot hozott, hiszen 2,6 millió forint befolyt a cég kasszájába, amiből a végén igen szép jövedelmezőségi rátával, 2,3 milliós tiszta profit maradt. Tavaly pedig gyakorlatilag sikerült megismételni az évet: 2,77 millió forint árbevételből 2,4 milliós nyereség maradt. 

(Székely Sarolta szerzői oldala itt érhető el.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!