2p

A Liverpool FC edzőjének távozásáról szóló váratlan, saját bejelentése látszólag a klub szponzorai és tulajdonosai körében is felborzolta a kedélyeket.

Jürgen Klopp bejelentése egyből pénzpiaci spekulációkhoz vezetett.

Sok kérdést hagy a Liverpool jövőjével kapcsolatban a sikerdző bejelentett távozása. Fotó: VCG
Sok kérdést hagy a Liverpool jövőjével kapcsolatban a sikerdző bejelentett távozása. Fotó: VCG

A Liverpool tulajdonosa a Fenway Sports Group, a John Henry által alapított amerikai konglomerátum, amelynek égisze alatt a Major League Baseball Boston Red Sox, a National Hockey League Pittsburgh Penguins és a NASCAR RFK Racing is működik.

Klopp 2015 októberében váltotta Brendan Rodgerst a csapat élén, amikor a Liverpool a Premier League 10. helyén állt. A következő évben Klopp első teljes szezonjában a negyedik helyre vezette a klubot.

Azóta a csapat szülővárosában kultikus figurává vált.

A díjak számát tekintve a Liverpool az angol labdarúgás legsikeresebb klubja, 132 éves története során 68 trófeát nyert.

Klopp utódját még nem jelentették be. A Liverpool jelenleg 17 mérkőzéssel a vége előtt vezeti a Premier League tabelláját, és a hét elején bebiztosította helyét a Carabao-kupa február 25-i, Chelsea elleni döntőjében. Vasárnap az FA-kupa negyedik fordulójában a Norwich Cityvel találkoznak.

A klub tulajdonosai a CNBC okfejtése nyomán azért is aggódhatnak, mert a Szoboszlai Dominiket is foglalkoztató klubnak a sikeredző távozásával elbizonytalanodhat a jövője. Ezzel egyúttal a Liverpool vezetésének is el kell gondolkodnia, milyen szponzori szerződéseket tud kötni a közeljövőben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!