TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

A mezőkövesdi foci a TAO-rendszer egyik legnagyobb nyertese, és jó eséllyel idén sem fogják elveszíteni a harmadik legtöbb támogatást bezsebelő címet. 

Az idei szezonban a korábbiakhoz képest szerényebb összegű TAO-ra tartott igényt a Tállai Andráshoz köthető mezőkövesdi focicsapat és sportegyesület. 2018/2019-re a Mezőkövesd-Zsóry FC-nek 217,3 millió forint TAO-támogatást hagyott jóvá a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Mezőkövesd-Zsóry Sportegyesület részére pedig 30,9 milliót. Ez az összeg azonban jó eséllyel elegendő ahhoz, hogy Tállai csapata megőrizze a harmadik legtöbb támogatást bezsebelő sportszervezet címét.

A mezőkövesdi fociba a TAO-rendszer fennállása óta így összesen 3,27 milliárd forint áramlott összesítésünk szerint, ennél több pénzt csak az Illés Sport Akadémia és a felcsúti alapítvány tudott összekalapozni. 

 

Az idei sportfejlesztési programok alapján rendkívüli, nagyobb beruházásra már nem vállalkoznak Tállaiék, a program legköltségesebb tétele azonban változatlanul az utófinanszírozott tárgyi eszköz beruházás, felújítás, amire 87 millió forintot kértek. Utánpótlás-nevelésre 56, előfinanszírozott tárgyi eszközre (nem ingatlan) 38, személyi jellegű ráfordításokra 21, előfinanszírozott ingatlanberuházásra pedig 13 millió forint TAO-t igényeltek a mezőkövesdiek. 

Az ingatlanberuházások a már meglévő ingatlanok területén a sportszervezet céljainak hatékonyabb elérését szolgálnák - írják a sportfejlesztési programban. "Az új építésű egri pályához tervezett MLSZ előírásoknak megfelelő bővített öltöző a megnövekedett utánpótlás-létszám hatékonyabb kiszolgálását tenni lehetővé, a biztonságos közlekedést szolgálná a kialakítandó parkoló és a biztonságot szolgálná a kerítés megépítése. A mezőkövesdi utánpótlás-nevelés legfontosabb bázisát jelentő a Tűzoltópályai pályák a nagy igénybevétel miatt felújításra szorulnak, az élőfüves pálya gyepét cserélnünk kell, ahhoz, hogy az utánpótlás-csapatok megfelelő környezetben tudják az edzésmunkát végezni. A mezőkövesdi Camping területén lévő jó minőségű edzőpályáink mellé régóta tervezzük egy az igényeket kielégítő öltöző megépítését" - áll a dokumentumban. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Az ingatlanberuházások mellett az utánpótlás-nevelésre is kezdenek nagyobb hangsúlyt fektetni, ami összefüggésben lehet azzal, hogy az idei szezontól az NBI-es csapatot működtető gazdasági társaság a Bozsik program alközpontjaként működik. Így - valamennyire a szokásokkal ellentétben - mind a Mezőkövesd-Zsóry FC, mind a Mezőkövesd-Zsóry SE sportfejlesztési programjában szerepel utánpótlás-nevelés. A gyakorlat a legtöbbször az ilyen esetekben, hogy a sportegyesület foglalkozik az utánpótlás-neveléssel és igényel erre vonatkozóan TAO-támogatást, míg a Kft. - ez esetben a Mezőkövesd-Zsóry FC Kft. - a profi csapat hátterében áll, utánpótlás-neveléssel pedig nem foglalkoznak. 

Tállai városában viszont úgy tűnik, annyi korosztályos csapatot raktak össze, hogy az SE-nek és az FC-nek is foglalkoznia kell utánpótlás-neveléssel. Így az NBI-es csapatot is működtető gazdasági társaság 56,1 millió forintot igényelt erre a célra, az SE viszont ennek közel felét, 21,6 milliót. Mindez nem jelenti azt, hogy az sportegyesület kiüresedne. Mint a benyújtott programban írják, "új lendülettel, új csapatokat építve" folytatják a munkát. 

Mindennek eredménye az is, hogy mindkét programban vannak azonos elemek. Az sportegyesület és az FC is egyaránt vásárolt bójakészletet, labdákat, jelölőmezeket, mérkőzés mezt, utazókabátot. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.