2p

Bár víztakarékosnak ígérték a CATL Debrecenben települő akkumulátorgyárát, most mégis kutat fúrnának. 

A takarékos vízhasználati ígéretek ellenére az elmúlt hetekben elindult egy mélyfúrású kút engedélyeztetési folyamata a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Ezt a Déli Ipari Parkban, a CATL akkumulátorgyár szomszédságában létesítenék - írja a 24.hu. 

Vízkutat fúrnának az akkumulátorgyár mellett.  Forrás: VCG
Vízkutat fúrnának az akkumulátorgyár mellett. Forrás: VCG

Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben a BMW-gyár vízigényének kielégítésére pedig szintén elindították az engedélyeztetési folyamatot két kút gépészetének és felsőrészeinek kiépítésére.

A cikk szerint a vízvagyon kérdése Debrecen esetében akut problémaként vetődik fel, annak ellenére, hogy Orbán Viktor korábban az akkumulátorgyárak érkezésével összefüggésben azt monda, senki nem veszélyezteti a vízvagyont. 

A 200 ezres nagyvárosban és az agglomerációs övezetében nincsenek számottevő folyók, ezért a nyári aszályok miatt sokakat aggaszt, hogy hosszabb távon miként biztosítják az ellátást a hamarosan beinduló, nagy vízigényű cégek számára.

Frissítés:

A 24.hu cikkének megjelenését követően a Debreceni Önkormányzat tudatta, a Debreceni Vízmű Zrt. a kialakult gyakorlatnak megfelelően nem ad ilyen esetben hozzájáruló nyilatkozatot. A lapnak at önkormányzat leszögezte: a kérelmet a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelem elutasította, így nem létesül új kút az ipari parkban.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!