TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. május 21. 14:07
mfor.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében.

Elkezdték fejleszteni a magyar koronavírus elleni oltóanyagot, adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormány oldalán.

A vakcinát a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együtt fejleszti, az együttműködésről szóló dokumentumot a két intézmény a közelmúltban Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter jelenlétében írta alá.

Az NNK-ban március közepén Európában az elsők között izolálták az új koronavírust, és ma már a Covid 19-nek 30-40 különböző személyből származó izolált vírusával rendelkeznek, amely az alapot biztosítja a mostani közös vakcinafejlesztéshez.

A kutatás jelenlegi fázisában először kiválasztják azokat a különböző vírustörzseket, amelyeket fel kell használni a fejlesztés során, majd tesztelik azokat a sejtkultúrákat, amelyek a leginkább alkalmasak a vakcina kifejlesztéséhez. Ezután hatékonyságvizsgálatokat végeznek és megkezdődhetnek az állatkísérletek.

A nagyon optimista forgatókönyv szerint idén októberben már meg is indulna a hatásos oltóanyag kisszériás gyártása.

Mint ismert, a kormány Nemzeti Oltóanyag Gyárat alapít, a vakcinát valószínűleg itt sokszorosítanák majd.

Mindeközben a határainkon kívül egymással versenyeznek a koronaellenes vakcina kifejlesztésében a különböző cégek, az egyik amerikai vállalat néhány napja minden eddiginél ígéretesebb teszteredményekről számolt be.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.