TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együttműködésében.

Elkezdték fejleszteni a magyar koronavírus elleni oltóanyagot, adta hírül az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kormány oldalán.

A vakcinát a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Debreceni Egyetem együtt fejleszti, az együttműködésről szóló dokumentumot a két intézmény a közelmúltban Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter jelenlétében írta alá.

Az NNK-ban március közepén Európában az elsők között izolálták az új koronavírust, és ma már a Covid 19-nek 30-40 különböző személyből származó izolált vírusával rendelkeznek, amely az alapot biztosítja a mostani közös vakcinafejlesztéshez.

A kutatás jelenlegi fázisában először kiválasztják azokat a különböző vírustörzseket, amelyeket fel kell használni a fejlesztés során, majd tesztelik azokat a sejtkultúrákat, amelyek a leginkább alkalmasak a vakcina kifejlesztéséhez. Ezután hatékonyságvizsgálatokat végeznek és megkezdődhetnek az állatkísérletek.

A nagyon optimista forgatókönyv szerint idén októberben már meg is indulna a hatásos oltóanyag kisszériás gyártása.

Mint ismert, a kormány Nemzeti Oltóanyag Gyárat alapít, a vakcinát valószínűleg itt sokszorosítanák majd.

Mindeközben a határainkon kívül egymással versenyeznek a koronaellenes vakcina kifejlesztésében a különböző cégek, az egyik amerikai vállalat néhány napja minden eddiginél ígéretesebb teszteredményekről számolt be.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.