TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Müller Cecília megerősítette lapunk értesülését: a koronavírus után a legionella baktérium jelenthet veszélyt az emberekre.

Az operatív törzs mai tájékoztatóját Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára kezdte, aki elégedettségét fejezte ki az érettségi megszervezésével, lebonyolításával.

Házi oltóanyagunk lesz Házi oltóanyagunk lesz

Ezt követően Müller Cecília országos tisztifőorvos a reggeli esetszámok ismertetésével folytatta a tájékoztatót. Mint mondta, a mintavételek száma jelentősen nő, aminek oka, hogy a betegellátás igénybevételéhez szükség van a tesztekre, valamint a szociális intézményekben is folyik a gondozottak és ápolók szűrése.

Örvendetes ténynek nevezte, hogy már negyedik napja csökken az új, igazolt fertőzöttek száma. Bizakodóak vagyunk - mondta. Szóba került a korlátozások enyhítése, erről azt mondta, hogy legalább két hétig figyelni kell az intézkedések hatását, azt, hogy változik-e bármi a járvány dinamikájában.

Egy fontos bejelentést is tett: létrehozzák a Nemzeti Oltóanyag Gyárat, amellyel a világpiactól való függetlenedést akarják biztosítani mind a kötelező, mind az önkéntes védőoltások esetében. Ez lehet a folyamatos és biztonságos oltóanyag-ellátás alapköve, amivel biztosítani lehet az elsődleges megelőzést - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy egy rendelet lehetővé teszi a patikák számára, hogy a készleteikbe felvegyék az FFP-1, FFP-2, FFP-3 maszkokat. Ezek az egyéni védőfelszerelések korábban nem tartoztak a gyógyszertárak értékesítési palettájába.

Felhívta a figyelmet az éttermek, kávézók vidéki újraindulásával kapcsolatban, hogy a sokáig lezárt melegvizes rendszerekben megtelepedhetett a legionella baktérium, ami közegészségügyi kockázatot jelent azokra nézve is, akik amúgy a koronavírussal szemben védettek, ezért a tulajdonosoknak gondoskodniuk kell a tartályok ürítéséről, a rendszerek tisztításáról.

Az újságírói kérdésekre adott válaszok:

  • A házi karantén online ellenőrzésének elindításához az állampolgárnak háromszor kell megadnia a hozzájárulását.
  • A Pesti úti idősotthonban 303 pozitív gondozottat és 26 ápolót regisztráltak a járvány kezdete óta, közülük 41-en hunytak el, 60-an meggyógyultak.
  • A Semmelweis Egyetem által végzett tesztek, kimutatott pozitív esetek nem jelennek meg a hivatalos statisztikában.
  • Budapesten és Pest megyében játszóterekre nem lehet menni a gyermekekkel, mert nem tudják biztosítani a védelmet.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.