4p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Természetes, hogy a “műtét” szóról sokaknak az jut először eszébe, hogy vajon biztonságos-e. Vannak persze kockázatos műtéti beavatkozások, de szerencsére az alapos vizsgálatot követő látásjavító lencseműtétek nem tartoznak közéjük - mondjuk is, miért.

A legismertebb szemlencsét érintő beavatkozás a szürkehályog műtét, azonban nem kizárólag akkor érdemes kezeltetni a szemlencsénket, ha ezzel a problémával küzdünk. 50 éves kor felett gyakran választják az emberek ezt a megoldást akkor is, ha nincs szürkehályog típusú problémájuk, de a sok fénytörési hiba miatt rosszul látnak, és nem javasolt számukra a lézeres látásjavítás. A látásjavító lencseműtét ugyanis képes visszaadni nekik az éles látás élményét, sőt nem is csak távolra, hanem akár közelre és közepes távolságra is.

Miért biztonságos a látásjavító lencseműtét?

Ahogy a szürkehályog, úgy a látásjavító lencseműtét is rutineljárásnak számít. A technológia és a sebészi módszerek fejlődésének köszönhetően ugyanis amellett, hogy fájdalommentes a beavatkozás, még a szövődmények száma is elenyészően kicsi. Persze nem mindegy, hol is végeztetjük el a műtétet. Érdemes a választás előtt megérdeklődni, hogy az adott intézménynek és az ott dolgozó orvosoknak mekkora gyakorlata van az ilyen típusú műtéti eljárásokban, illetve hogy milyen gépparkkal dolgoznak.

A népszerű Focus Medical látásjavító klinika élen jár mind tapasztalatban, mind technológiában, ezért bátran nevezhetjük az ország egyik legmegbízhatóbbjának. A Focus Medical az elmúlt évtizedek során komoly tapasztalatot szerzett a látásjavítás területén, beleértve a látásjavító lencseműtéteket is, és arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy szemész szakorvosai megfelelő odafigyeléssel foglalkozzanak a hozzájuk fordulókkal.

A margitszigeti klinika folyamatosan figyelemmel követi az innovációkat és alkalmazza is a külföldi, bevált tapasztalatokat, miközben a legmegbízhatóbb és legkorszerűbb gépparkot is magáénak tudhatja. A korszerű berendezéseknek, a szigorú egészségügyi és sterilizálási szabályoknak, illetve a tapasztalt gárdának hála még egyszer sem fordult elő a szemet vagy a látást veszélyeztető fertőzéses szövődmény a pácienseik körében, pedig már több ezer beavatkozást végeztek a klinikán.

Még biztonságosabbá teszi a látásjavító lencseműtétet az, hogy a főleg idősebb szervezetet igen megterhelő altatás és injekció nélkül végzik az érzéstelenítést. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy akkor fájdalmas lehet a beavatkozás, az gyorsan felejtse el ezt a gondolatot, hisz a kíméletes, szemcseppes érzéstelenítés is garantálni tudja a fájdalommentességet.

A műtét utáni időszak sem problémás?

Más látásjavító beavatkozásokhoz hasonlóan a lencseműtétet követő napon is van egy kontrollvizsgálat, amikor eltávolítják a kötést a szemről és ellenőrzik az eredményt. A jó hír az, hogy ilyenkor már észlelhető is a változás, szóval nem kell napokat vagy heteket várni arra, hogy tisztulni kezdjen a kép. A teljes gyógyulás körülbelül egy hónapig tart. Ebben az időszakban kerülni kell az 5 kg feletti súlyok emelgetését, a szaunázást és a vízi sportokat, de talán ez nem is számít akkora lemondásnak.

Valójában az első egy hétben kell több dologra is ügyelni. Ilyen például az, hogy a műtött szemet az első hétben csak egy speciális törlőkendővel szabad óvatosan tisztítani. Hajat mosni nem érdemes az első hét napban, de utána már a fejet hátra hajtva (a szemet védve a víztől és a sampontól) ez is kivitelezhető. Ugyanebben a 7 napban nem ajánlott repülőre ülni és sportolni, de az első hét után a könnyebb, nem annyira megerőltető mozgásformák már engedélyezettek.

Összességében a látásjavító lencseműtét egy biztonságos rutineljárás, ha a megfelelő helyen végeztetjük el. Aki biztosra szeretne menni, az keresse fel a Focus Medicalt, és nem fog csalódni!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!