4p

Immár harmadik éve folyamatosan nő a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) dolgozók száma. Akik mintegy 600 ezer forintos 2018 decemberi bruttó átlagkeresete csaknem a duplája volt az országosnak, de a pénzintézetekben, biztosítókban tevékenykedőkét is jócskán meghaladta. 

A múlt év végén már 1446 aktív foglalkoztatottat tartott nyilván az MNB, szemben az egy évvel korábbi 1407-tel – derül ki a jegybank honlapján közzétett friss összesítésből. A létszám Matolcsy György 2013. március elejei beiktatása óta egy év (2015) kivételével folyamatosan növekszik. Öt esztendő alatt – 2013 végétől 2018 végéig – több mint 350 fővel gyarapodott a bankok bankjának stábja. Ezen belül 16-tal több, 62 vezető és vezető tisztségviselő (beleértve a Monetáris Tanács és a felügyelőbizottság tagjait) volt tavaly év végén, mint öt évvel korábban.

A bérek mellett a jutalmak is busásak voltak
A bérek mellett a jutalmak is busásak voltak

Fotó: 24.hu

MNB:több a feladat és a felelősség is

 

"Az MNB ma jelentősen több feladattal és felelősséggel rendelkezik, mint a 2013-at megelőző években" - indokolta az mfor.hu kérdésére a jegybank az utóbbi évek létszámbővülését. "2013. október 1-jétől az MNB látja el a pénzügyi szervezetek felügyeletét. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének jegybankba integrálásával jelentősen emelkedett a feladatok száma, így az ezek ellátásához szükséges létszám nőtt. A felügyeleti integráción kívül az általános jegybanki funkciók ellátása mellett kiemelhető a devizahitel-rendezéssel, a magyar bankrendszer átalakításával, a megerősített fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti vizsgálatokkal, a takarékszövetkezeti integrációval, a szanálással és reorganizációval kapcsolatos feladatok ellátása. Mindezek mellett nagy hangsúlyt helyezett az MNB a makroprudenciális intézkedésekre, a Fogyasztóvédelmi Központ létrehozására, a megnövekedett bankjegyminőségi, illetve a bankjegyfejlesztéssel kapcsolatos feladatok ellátására, a bankjegyvédelmi tevékenység erősítésére, a pénzforgalmi helyszíni ellenőrzésekre, valamint a hitelintézetek és biztosítók kockázati monitoring rendszerének megújítására. Emellett a pénzügyi közvetítőrendszer fejlesztésének érdekében a jogalkotó számos új felügyeleti hatáskört határozott meg, és jelentősen sűrítette az ellenőrzési ciklust is."

A létszámbővülésnél is jobban, összességében 86 százalékkal emelkedtek a jegybanki fizetések 2013-2018 között - olvasható ki a nyilvános közzétételekből. Igaz, ez a kiugró arány alapvetően a 2014-es év 33,3 százalékos átlagos mértékű bérrendezésének köszönhető – így próbálta az MNB elérni, hogy a versenyszektorban tevékenykedő pénzügyi intézmények ne szipkázzák el a szakembereit. Azóta tulajdonképpen csak a szintet tartja a jegybank.

Versenyképesek a bankokkal, biztosítókkal

2018 decemberében átlagban havonta több mint 900 ezret költött az MNB egy dolgozójára, ami az mfor.hu számításai szerint a közterhek levonása után bruttó 600 ezer forint körüli átlagfizetést jelenthet. Ez csaknem kétszer haladja meg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által 2018 novemberében országosan kimutatott 355 100 forintos bruttó átlagkeresetet. De ami a jegybank szempontjából lényegesebb, a pénzügyi, biztosítási tevékenységet végzők havi bruttó átlagkeresete – a KSH kimutatása szerint – is „csak” 526 761 forint volt 2018 novemberében. Ez utóbbi egyébként 7 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, míg a 2018. decemberi MNB-s átlagkeresetek 10 százalékkal haladták meg az előző év azonos időszakáét – pontosan annyival, amennyivel az egy főre eső nemzetgazdasági bruttó bérek nőttek egy esztendő alatt.

Abban is versenyre kel az MNB a kereskedelmi bankokkal, hogy közel bruttó 1,7 millió forint volt 2018 decemberében a 132, cégjegyzésre jogosult jegybanki dolgozó havi személyi átlagos alapbére – e körbe a bruttó 345 ezret kereső referenstől a 4,95 milliós főigazgatói, illetve ügyvezető igazgatói pénzek is beletartoznak.

Háromszor több étkezési utalvány

Ráadásul a béren felül hagyományosan az MNB jutalmazza a legbőkezűbben a dolgozóit az állami szervezetek közül. Mint a Napi.hu megírta, 2018 végén 619 jegybanki alkalmazott – akik 83 százaléka nem vezető beosztású – részesült, összesen 339 millió forint bónuszban. Egy dolgozó átlagosan nettó 549 ezer forintot vihetett haza pluszban.

Miközben a jegybank tavaly decemberben mintegy háromszor nagyobb értékben adott dolgozóinak az MNB területén működtetett egységekben beváltható étkezési utalványt, mint az azt megelőző években. A 2015. április 1-jei bevezetéstől 2017 végéig ugyanis egy dolgozó havi 14 ezer forint értékű étkezési utalványban részesült, ami az MNB-nek 2016-ban és 2017-ben is havonta 19 millió forintos kiadást jelentett. 2018 decemberében viszont már e célra a bankok bankja 59,5 millió forintot fordított.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!