TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. március 23. 07:29

Eddig a Mészáros Lőrinc közelébe tartozó ügyvéd egykori Simicska-cégeket szerzett meg magának, mint egy megállót jelképezve a felcsúti milliárdos felé tartó úton. Ezúttal nem ez történt.

Vörös József ügyvéd az elmúlt időszakban az egykori Simicska-birodalom több cégének átvétele miatt került be a hírekbe, most azonban egy ettől független tranzakciót bonyolított le. Az ügyvéd több szálon is köthető Mészáros Lőrinchez, korábban ő képviselte a felcsúti milliárdost egy földvásárlási árverésen, de emellett jogi képviselője A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak is.

A cégadatok szerint március 5-én Vörös József többségi tulajdonosa lett a székesfehérvári Smart Digital Cities Kft.-nek. A céget 2014-ben alapították, fő tevékenysége máshova nem sorolható egyéb oktatás, de emellett építőipari tevékenységek sorát, gépjármű kis- és nagykereskedést, számítástechnikai tevékenységeket is bejegyeztek.

dr. Vörös József (balra) és Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatója (Fotó: pfla.hu) dr. Vörös József (balra) és Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatója (Fotó: pfla.hu)

Vörös József mellett még 3 új, kisebbségi tulajdonosa lett a Smart Digital Citiesnek:

 • a szabadbattyáni lakhelyű Polgár László, aki ezen kívül tulajdonosa még a székesfehérvári Albatrosz Repülőtér Kft.-nek, a budapesti Noronit Zrt.-nek, a Déliforner Kft.-nek, a szabadbattyányi Energép Kft.-nek és a kistarcsai PKS Kft.-nek.
 • a székesfehérvári FLE74 KFt. is új résztulajdonos, a cég Fejes Lászlóhoz és Fejes Endréhez kötődik, fő tevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás. Fejes László egyébként a Smart Digital Cities Kft. ügyvezetői posztját is betölti 2014 óta.
 • a harmadik kisebbségi tulajdonos pedig a Senso-Media Zrt.

Utóbbi cégnek több leányvállalata is van, ám a társaság nem emiatt érdekes igazán. Egyrészt 2017-ben ők fejlesztették a vizes-vb selFINA nevű applikációját, mely úszósapkás önarcképek készítésére volt alkalmas, illetve a felcsúti Puskás Akadémia és a Mol Vidi számára készített mobilapplikációkat.

A Smart Digital Cities egyébként egy kvázi alvó cégnek tűnik, legalábbis a pénzügyi kimutatások alapján. Árbevétele mindössze egyetlen évben volt, 240 ezer forint, amiből 24 ezer forint nyereség maradt a végére. Ezt leszámítva 2014 óta összesen közel 610 ezer forint veszteséget termelt.

Simicska cégek Vörösnél

Noha nemrég Mészáros Lőrinc saját tulajdonába vette a Mezort Zrt.-t, mely Simicskától először Nyerges Zsolthoz, majd Vörös Józsefhez került, az ügyvéd tulajdonában még több egykori Simicska-cég van.

 • A Publimont Kft.-t,
 • az A Plakat Kft.-t,
 • a NEO-MET Kft.-t,
 • a PRO A Kft.-t,
 • a PRO B Kft.-t,
 • a Lánchíd Rádió Kft.-t,
 • A Pro-Aurum Zrt.-t,
 • a Mundus Invest Zrt.-t,
 • a Megapolis Media Zrt.-t,
 • a Pro-Ráta Holdingot,
 • és az Euro Publicity Kft.-t és ezek érdekeltségeit

még nem adta tovább senkinek sem.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.