Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Eddig a Mészáros Lőrinc közelébe tartozó ügyvéd egykori Simicska-cégeket szerzett meg magának, mint egy megállót jelképezve a felcsúti milliárdos felé tartó úton. Ezúttal nem ez történt.

Vörös József ügyvéd az elmúlt időszakban az egykori Simicska-birodalom több cégének átvétele miatt került be a hírekbe, most azonban egy ettől független tranzakciót bonyolított le. Az ügyvéd több szálon is köthető Mészáros Lőrinchez, korábban ő képviselte a felcsúti milliárdost egy földvásárlási árverésen, de emellett jogi képviselője A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak is.

A cégadatok szerint március 5-én Vörös József többségi tulajdonosa lett a székesfehérvári Smart Digital Cities Kft.-nek. A céget 2014-ben alapították, fő tevékenysége máshova nem sorolható egyéb oktatás, de emellett építőipari tevékenységek sorát, gépjármű kis- és nagykereskedést, számítástechnikai tevékenységeket is bejegyeztek.

dr. Vörös József (balra) és Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatója (Fotó: pfla.hu)dr. Vörös József (balra) és Takács Mihály a Puskás Akadémia igazgatója (Fotó: pfla.hu)

Vörös József mellett még 3 új, kisebbségi tulajdonosa lett a Smart Digital Citiesnek:

 • a szabadbattyáni lakhelyű Polgár László, aki ezen kívül tulajdonosa még a székesfehérvári Albatrosz Repülőtér Kft.-nek, a budapesti Noronit Zrt.-nek, a Déliforner Kft.-nek, a szabadbattyányi Energép Kft.-nek és a kistarcsai PKS Kft.-nek.
 • a székesfehérvári FLE74 KFt. is új résztulajdonos, a cég Fejes Lászlóhoz és Fejes Endréhez kötődik, fő tevékenysége üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás. Fejes László egyébként a Smart Digital Cities Kft. ügyvezetői posztját is betölti 2014 óta.
 • a harmadik kisebbségi tulajdonos pedig a Senso-Media Zrt.

Utóbbi cégnek több leányvállalata is van, ám a társaság nem emiatt érdekes igazán. Egyrészt 2017-ben ők fejlesztették a vizes-vb selFINA nevű applikációját, mely úszósapkás önarcképek készítésére volt alkalmas, illetve a felcsúti Puskás Akadémia és a Mol Vidi számára készített mobilapplikációkat.

A Smart Digital Cities egyébként egy kvázi alvó cégnek tűnik, legalábbis a pénzügyi kimutatások alapján. Árbevétele mindössze egyetlen évben volt, 240 ezer forint, amiből 24 ezer forint nyereség maradt a végére. Ezt leszámítva 2014 óta összesen közel 610 ezer forint veszteséget termelt.

Simicska cégek Vörösnél

Noha nemrég Mészáros Lőrinc saját tulajdonába vette a Mezort Zrt.-t, mely Simicskától először Nyerges Zsolthoz, majd Vörös Józsefhez került, az ügyvéd tulajdonában még több egykori Simicska-cég van.

 • A Publimont Kft.-t,
 • az A Plakat Kft.-t,
 • a NEO-MET Kft.-t,
 • a PRO A Kft.-t,
 • a PRO B Kft.-t,
 • a Lánchíd Rádió Kft.-t,
 • A Pro-Aurum Zrt.-t,
 • a Mundus Invest Zrt.-t,
 • a Megapolis Media Zrt.-t,
 • a Pro-Ráta Holdingot,
 • és az Euro Publicity Kft.-t és ezek érdekeltségeit

még nem adta tovább senkinek sem.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.