2019. május 31. 12:04

2018 tavaszán szállt be Mészáros Lőrinc és felesége a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-be, mely majdnem ötször több nyereséget termelt az előző évinél.

Bár a bevételek nem ugrottak a korábbi többszörösére, az alvállalkozók leépítésével sikerült annyit spórolni a kiadásokon, hogy milliárdos, a korábbinál majdnem ötször nagyobb nyereséget termeljen a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. A cég fő tulajdonosa Keszthelyi Erik, Mészáros Lőrinc és felesége az Opten adatai szerint tavaly tavasszal szálltak be mellé résztulajdonosként.

A most közzétett beszámoló szerint árbevételként a biztosítóktól származó jutalékbevétel címén 2,4 milliárd forint folyt be a cég kasszájába a tavalyelőtti 2 milliárd után. Bár a növekedés mindössze 20 százalékos, a ráfordítások a korábbi töredékére csappantak, ez leginkább az anyagjellegű kiadások lefaragásának köszönhető.

Itt a 2017-es 1,4 milliárd után 581 milliót számoltak el. A kiegészítő melléklet alapján úgy tűnik, a csökkenés hátterében az eladott szolgáltatások visszavágása áll. Itt tüntették fel a továbbszámlázott szolgáltatásokat, valamint az alvállalkozói teljesítéseket.

Személyi jellegű ráfordításként a 38 alkalmazottra a korábbi dupláját költötték, 314 millió forintot. A létszám mellett azonban az átlagos bér is emelkedhetett, számításunk szerint 445 ezer forintról 512 ezerre.

A költségek visszavágásának eredményeként üzemi szinten a 2017-es 295 millió után 1,4 milliárdos nyereséget mutattak ki. Az adó megfizetése után közel 1,27 milliárd forintos eredménnyel zárt a társaság, amit a tulajdonosi döntés értelmében osztalékként ki is fizettek, egészen pontosan 1,38 milliárd kifizetéséről határozott a taggyűlés, a hiányzó néhány milliót az eredménytartalékból vették ki.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.