2p

2018 tavaszán szállt be Mészáros Lőrinc és felesége a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft.-be, mely majdnem ötször több nyereséget termelt az előző évinél.

Bár a bevételek nem ugrottak a korábbi többszörösére, az alvállalkozók leépítésével sikerült annyit spórolni a kiadásokon, hogy milliárdos, a korábbinál majdnem ötször nagyobb nyereséget termeljen a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. A cég fő tulajdonosa Keszthelyi Erik, Mészáros Lőrinc és felesége az Opten adatai szerint tavaly tavasszal szálltak be mellé résztulajdonosként.

A most közzétett beszámoló szerint árbevételként a biztosítóktól származó jutalékbevétel címén 2,4 milliárd forint folyt be a cég kasszájába a tavalyelőtti 2 milliárd után. Bár a növekedés mindössze 20 százalékos, a ráfordítások a korábbi töredékére csappantak, ez leginkább az anyagjellegű kiadások lefaragásának köszönhető.

Itt a 2017-es 1,4 milliárd után 581 milliót számoltak el. A kiegészítő melléklet alapján úgy tűnik, a csökkenés hátterében az eladott szolgáltatások visszavágása áll. Itt tüntették fel a továbbszámlázott szolgáltatásokat, valamint az alvállalkozói teljesítéseket.

Személyi jellegű ráfordításként a 38 alkalmazottra a korábbi dupláját költötték, 314 millió forintot. A létszám mellett azonban az átlagos bér is emelkedhetett, számításunk szerint 445 ezer forintról 512 ezerre.

A költségek visszavágásának eredményeként üzemi szinten a 2017-es 295 millió után 1,4 milliárdos nyereséget mutattak ki. Az adó megfizetése után közel 1,27 milliárd forintos eredménnyel zárt a társaság, amit a tulajdonosi döntés értelmében osztalékként ki is fizettek, egészen pontosan 1,38 milliárd kifizetéséről határozott a taggyűlés, a hiányzó néhány milliót az eredménytartalékból vették ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!