<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ami a hűtőszekrényeket illeti, manapság a lehetőségek messze túlmutatnak azon, hogy egy pohár jeges vizet kapjanak az ajtó kinyitása nélkül. Egyedi panelekkel a konyhaszekrényhez illeszkedő beépített berendezésekről beszélhetünk. Felejtsük el a klasszikus négy ajtót – néhány újabb modellnél öt van. Akár egy hűtött fiókot is kihúzhat, amely tele van hideg üdítőkkel, illetve hűtött borral. Cikkünk hozzájárulhat ahhoz, hogy kiválaszthassa a családja számára megfelelő típust.

Legújabb trendek

Lehet, hogy a hűtőszekrények nem tűnnek olyan csúcstechnológiának, mint az okostelefonok és a számítógépek, de a gyártók folyamatosan próbálnak fejleszteni rajtuk. A Samsung számos franciaajtós és egymás mellett elhelyezett típusát például nagyméretű érintőképernyőkkel fejlesztette ki, kiegészítve olyan alkalmazásokkal, amelyek segítségével recepteket találhat, élelmiszereket rendelhet, tévézhet, zenét játszhat le és vezérelheti az okosotthoni eszközöket. Az LG ablakos típusai az ajtó kinyitása nélkül is láthatók a belül lévő tartalmak, valamint egy Craft Ice funkció, amely nagy jéggolyókat készít koktélokhoz és az alkoholos italokhoz. Mindemellett egyre több új modell érkezik WiFi-kapcsolattal és egy hozzá tartozó okostelefon-alkalmazással, amellyel távolról módosíthatja a készülék beállításait és hőmérsékletét, értesítést kaphat, ha egy ajtó nyitva marad, és (ha belül vannak kamerák) megtekintheti annak tartalmát. A különböző kutatások adatai szerint a 2019-ben és 2020 első felében vásárolt termékek mindössze 9 százaléka rendelkezik vezetéknélküli funkcióval, és csatlakozik ténylegesen a tulajdonosok otthoni hálózatához.

Így egyáltalán nem meglepő, hogy a fogyasztók preferálják a hűtőszekrény konfigurációját. A Gap Intelligence piackutató cég szerint a francia ajtók teszik ki a bolti választék 61 százalékát.

Hűtőszekrénykínálat a teljesség igénye nélkül

Van olyan kialakítású, amely minden háztartásban megfelelő. A francia ajtós modellek rendkívül népszerűek csúcsminőségű esztétikumuk miatt. Egyes fogyasztók az alsó fagyasztók kényelmét részesítik előnyben, amelyek szemmagasságba helyezik az élelmiszereket, de az egymás mellett elhelyezett szekrények szűk ajtaja miatt jobban elférnek egy kisebb konyhában.

Felülfagyasztós hűtők

Ezek a hagyományos berendezések sok étel tárolásra alkalmasak, meglehetősen szűk helyen.

Alulfagyasztós hűtők

A sokak által kevesebbet használt fagyasztó helyett szemmagasságban a hűtőszekrény polcai könnyen szemügyre vehetők.

hirdetés

Francia ajtós modellek

Ezek tetején két keskeny ajtó, alul pedig egy fagyasztó található. Néha egy fiók (vagy több) van köztük. A helytakarékos, kis lengőajtók azzal a hozzáadott értékkel bírnak, hogy csak a hűtőszekrény felét nyitják ki, amikor kisebb élelmiszereket tárol. A készülék úgynevezett NoFrost rendszerű, ennek köszönhetően a normál hűtőtérben, illetve a fagyasztott területen sem kell aggódni a leolvasztás miatt.

Side-by-side termékek

Mivel az egyik oldalon a hűtőszekrény, a másikon a fagyasztó található, ezek általában ajtón keresztüli jég- és vízadagolókkal rendelkeznek.

A keskeny ajtók előnyt jelentenek, ha nem nagy a helyiség, de nem nyílnak elég szélesre, a magas, keskeny rekeszek pedig megnehezítik a hátulra került tárgyak megtalálását. Összességében véve nem olyan energia- vagy helytakarékosak, mint a többi típus.

Beépített hűtőszekrények

Ezek nem olcsók, és szinte a szekrényekkel és pultokkal egy vonalba illeszthetők. Az elegáns háztartási készülékek alulfagyasztós, egymás melletti, illetve franciaajtós kialakításban vásárolhatók meg.

Összegzés

Ha nincs azonnal szüksége új berendezésre, akkor érdemes megvárni a nagyobb akciókat. Az felesleges pénzköltésnek nem sok értelme van. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hűtőszekrények költségei a nyári időszakban kedvezőbbek, és például a Black Friday környékén még olcsóbbak lehetnek a közkedvelt webáruházakban, ezért célszerű alaposan körülnézni a hatalmas választék között.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.