2p

Időnként mindenkivel előfordul, hogy a szemhéja viszketni kezd, kipirosodik, netán meg is duzzad. A jelenség okai sokfélék lehetnek, az egészen ártalmatlantól az orvosi kezelést igénylő kórképekig. Nézzünk meg most néhány ilyen gyakori kiváltó okot, és hogy mit tehetünk ellenük.

Túl kevés alvás

Egy-egy átvirrasztott éjszaka után gyakran tapasztalhatjuk, hogy püffedt, vörös szemekkel ébredünk. Erre gyors megoldást nyújt a hideg borogatás, a lila karikákat pedig sminkkel tudjuk eltakarni.

Ám érdemes ilyen esetekben bevetni a Helia-D Cell Concept aktív szérumok közül a szemkörnyék boostert, hiszen ez a készítmény koffeint és zöld tea kivonatot tartalmaz, melyek közismerten segítenek a duzzanat enyhítésében, és a vérkeringés serkentésében az adott területen.

Bár az efféle okos módszerekkel segíthetünk a problémán, viszont a kimaradt pihenést nem pótolják, ezért a szépségünk, valamint a mentális és fizikai egészségünk érdekében is törekedjünk a kellő mennyiségű alvás biztosítására.

Rossz szépségápolási szokások

Olykor előfordul, hogy mi magunk vagyunk felelősek a szemhéjduzzanat kialakulásáért, pontosabban a helytelen szokásaink a szépségápolásban. 

Ilyen például, ha arctisztítás nélkül, sminkben fekszünk le aludni, ha lejárt szavatossági idejű kozmetikumokat használunk, nem tisztítjuk és fertőtlenítjük rendszeresen a sminkecseteket és -szivacsokat, piszkos kézzel dörzsöljük a szemünket, vagy olyan terméket kenünk fel, amit nem szabadna szemkörnyéken alkalmazni. 

Ha azonban körültekintőek és alaposak vagyunk, emellett ügyelünk a megfelelő higiéniára, akkor nem lehet baj.

Allergia

A higiénia itt is fontos, a ruhák, ágyneműk és a hajunk gyakori mosása mérsékelheti a tüneteket, hiszen így megszabadulunk a textilekbe és a hajszálakra tapadt irritáló pollenektől.

Árpa

Egy gyakori szembetegség, melynek során baktériumok gyulladást okoznak a szemhéj zsírtermelő mirigyeiben. 

A kemény, piros duzzanat fáj és fokozott könnyezést okoz. Kellemetlen, de általában pár nap alatt felszívódik, ha azonban egy hét elteltével sem tűnik el, vagy kibírhatatlan fájdalmat okoz, akkor mindenképp szemészorvoshoz kell fordulni. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!