<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Elektromos autó használat 

A hagyományos autókat valószínűleg hamarosan felváltják a hibrid- vagy elektromos autók. Az új technológia nem csak környezetbarát, de pénztárcabarát megoldást is kínál a közlekedésre.

Az elektromos autózás költségei

Tankolás azaz töltés 

Az elektromos autózás költségei eltérnek a hagyományos autó használatának költségeitől. A tankolást ebben az esetben felváltja az elektromos autó töltése, erre pedig egyre több lehetőségünk van a városok számos pontján. Ha rövidebb és kiszámítható távolságokat tervezünk megtenni a járművel, akkor valószínűleg elég lesz az előző esti otthoni töltés. Azonban, ha hosszabb távra tervezünk utazni, akkor sem kell aggódnunk, hiszen benzinkutakon vagy kijelölt töltőállomásokon is pótolhatjuk a felhasznált energiát. A mindennapos töltések árát nem befolyásolják a folyamatosan ingadozó üzemanyagárak sem, így költséghatékonyabban közlekedhetünk.

Szervizelés és karbantartás

A szervizelés is állandóan visszatérő probléma a hagyományos autók esetében, azonban az elektromos autók kevesebb alkatrészt tartalmaznak, így a szervizelésük is egyszerűbb és gyorsabb.

Ha mégsem elektromos autót választanál: hogyan spórolj?

Az új autók ára változó, néhány milliós összegtől kezdve egészen egy új lakás áráig találhatunk modelleket, így érdemes elgondolkoznunk a használt autó vásárláson is. Természetesen ebben az esetben nagy körültekintéssel és megfontoltan kell eljárnunk. A vételáron kívül a fenntartás is költségekkel jár, így, ha spórolni szeretnénk, olyan autót válasszunk, amelynek alacsony a fogyasztása, kevésbé szervízigényes típus és könnyedén beszerezhető hozzá az alkatrész is.