2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Elektromos autó használat 

A hagyományos autókat valószínűleg hamarosan felváltják a hibrid- vagy elektromos autók. Az új technológia nem csak környezetbarát, de pénztárcabarát megoldást is kínál a közlekedésre.

Az elektromos autózás költségei

Tankolás azaz töltés 

Az elektromos autózás költségei eltérnek a hagyományos autó használatának költségeitől. A tankolást ebben az esetben felváltja az elektromos autó töltése, erre pedig egyre több lehetőségünk van a városok számos pontján. Ha rövidebb és kiszámítható távolságokat tervezünk megtenni a járművel, akkor valószínűleg elég lesz az előző esti otthoni töltés. Azonban, ha hosszabb távra tervezünk utazni, akkor sem kell aggódnunk, hiszen benzinkutakon vagy kijelölt töltőállomásokon is pótolhatjuk a felhasznált energiát. A mindennapos töltések árát nem befolyásolják a folyamatosan ingadozó üzemanyagárak sem, így költséghatékonyabban közlekedhetünk.

Szervizelés és karbantartás

A szervizelés is állandóan visszatérő probléma a hagyományos autók esetében, azonban az elektromos autók kevesebb alkatrészt tartalmaznak, így a szervizelésük is egyszerűbb és gyorsabb.

Ha mégsem elektromos autót választanál: hogyan spórolj?

Az új autók ára változó, néhány milliós összegtől kezdve egészen egy új lakás áráig találhatunk modelleket, így érdemes elgondolkoznunk a használt autó vásárláson is. Természetesen ebben az esetben nagy körültekintéssel és megfontoltan kell eljárnunk. A vételáron kívül a fenntartás is költségekkel jár, így, ha spórolni szeretnénk, olyan autót válasszunk, amelynek alacsony a fogyasztása, kevésbé szervízigényes típus és könnyedén beszerezhető hozzá az alkatrész is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!