2020. január 19. 12:11

A jelek szerint a felcsúti milliárdos 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja. 

Mészáros Lőrinc neve az elmúlt években főként újabbnál újabb cégek felvásárlásával forrt össze, a jelek szerint azonban idén a meglévő birodalmát más módon gyarapítja. A legrégebbi, családi érdekeltségei kapnak új leánycégeket. Miután az év első munkanapján jegyezték be az R-Kord Network Kft.-t, néhány nappal később már egy újabb társaságot alapított a felcsúti milliárdos. 

Január 8-án alakult meg a Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft., melyet a cégbíróság január 13-án jegyzett be - vettük észre az Opten adatbázisában. A 3 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott társaság fő tevékenysége 3,5 tonna fölötti gépjárműkölcsönzés, de emellett egyéb tevékenységek sorát is bejegyeztették. Többek között a cég 

  • rakománykezeléssel, 
  • saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadásával, 
  • közúti áruszállítással, 
  • mezőgazdasági gép, berendezés nagykereskedelmével, 
  • és bányászati-, építőipari gép nagykereskedelmével is foglalkozik. 

A cég ügyvezetője az az Urfi Beatrix lett, aki az anyacég operatív irányításáért is felelős. A Nehézgépkezelő Kft. tulajdonosa a 2016-ban létrehozott Mészáros M1 Autókereskedő Kft., mely igazi családi érdekeltség: egykoron még maga Mészáros Lőrinc hozta létre, tulajdonostársként bevonva a Mészáros és Mészáros Kft.-t. Az elmúlt néhány évben a tulajdonosi kör azonban kibővült: mára többségi tulajdonos lett a Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, 

  • a Fejér-B.Á.L. Zrt., 
  • mellette a Mészáros és Mészáros Kft., 
  • a Búzakalász 66 Kft., 
  • valamint az R-Kord Kft. rendelkezik érdekeltséggel a társaságban. 

A Mészáros M1 Autókereskedő Kft. 2018-ban a korábbi 500 millió forintos árbevétel után 692 milliót realizált, ám ezt a növekedést bőven elvitték a költségek. Mindössze egymillió forint nyereség maradt a kasszában, miközben 2017-ben még 426 millióval zárták az évet. Az Opten adatai szerint 2018 végén nagy mértékben bővült a cég: a novemberi 3 fős alkalmazotti létszám hirtelen 54 főre emelkedett, és azóta is újabb embereket vettek fel. 2019 novemberében már 71 fővel működött a cég. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.